MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

2010 óta 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Hévízen

Hévíz 2017-es turisztikai eredményeiről tartott sajtótájékoztatót a városházán Manninger Jenő kormánypárti országgyûlési képviselő fejlesztési biztos, valamint Papp Gábor polgármester. A sajtótájékoztató apropója, hogy az elmúlt évben a fürdővárosban rekordot döntött a vendégforgalom.

Az idegenforgalmi adóbevételek alapján Hévíz kereskedelmi- és magánszálláshelyein összesen 1.200.996 vendégéjszakát töltöttek el, mely az előző évhez képest tíz százalékos növekedést mutat. – kezdte a tájékoztatót Papp Gábor.

Komoly mértékben, 40 %-ra nőtt a belföldi vendégéjszakák aránya, visszatértek az orosz és ukrán vendégek is, és sikerült 3%-kal növelni a német vendégek számát.

Az évek óta tartó pozitív trendek hátterében a belföldi kereslet dinamikus növekedése, a német piacok stabilizálódása, a közép-európai érdeklődés erősödése, valamint a 2017. évben az orosz és ukrán piac visszatérése állnak.

A siker egyik kulcsa a minden szinten megjelenő MINŐSÉG, mely jellemző a szállodákra, egyéb szolgáltatókra, és melyhez harmadik éve tudnak kapcsolódni a magánszálláshelyek is, köszönhetően a számukra kidolgozott minőségfejlesztési pályázatnak.

Az elmúlt 2 pályázati évben közel 200 sikeres pályázat valósult meg, amelyek keretében a házigazdák az általuk befizetett IFA összegének felét visszaforgathatták a vendégek kényelmének növelésére. A fejlesztések 20% feletti forgalomnövekedést eredményeznek évről évre a magánszállásoknál.

Hotel kategóriában is a minőségre helyezik a hangsúlyt, így egymást érik a HotelStars minősítések és számos hotel büszkélkedhet „Magyar Turizmus Minőségi Díjjal”, TÜV minősítéssel, a Tripadvisor.com minősítésével, 9,5 pont feletti vendégértékeléssel a legnagyobb hazai és nemzetközi szállásközvetítő portálokon és hálás törzsvendégkörrel. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési

Programnak köszönhetően további fejlesztések várhatók a közeljövőben.

Az eredményekhez nagymértékben hozzájárulnak a városban zajló és tervezett, folyamatos fejlesztések.

Mindezek mellett Hévízen szoros együttmûködés zajlik az önkormányzati, a vállalkozó és a civil szféra között annak érdekében, hogy a megvalósuló fejlesztések egymást erősítsék. Ennek keretében közösen kerülnek kijelölésre a fejlesztési irányok, valamint az új megszólítandó célpiacok.

Az eredmények igazolják a hévíziek minőségbe és fejlesztésbe fektetett energiáit és új lendületet adnak a megkezdett fejlesztések folytatásához.

Manninger Jenő országgyûlési képviselő kiemelte: a választókörzet turisztikai szempontból gazdag kínálatot nyújt, országos viszonylatban pedig kiváló eredményeket tud felmutatni. A körzet turisztikai szerepelői közül Hévíz minden esztendőben a legjelentősebb számokat produkálja, a vidéki városok közül a legkeresettebb országos viszonylatban is.

Köszönhetően a kormány határvédő politikájának, általánosságban is elmondható, hogy hazánk biztonságos területnek számít, a Balaton és Hévíz környezete különösen. Ehhez a biztonsághoz társulnak a helyi közbiztonság megnyugtató mutatói. Hévíz mindezek mellett évről évre figyelemre méltó fejlesztéseket jegyezhet, és örömmel mondható el, hogy jelenleg is olyan TOP-os és GINOP-os pályázatok indulhatnak, melyeknek támogatási szerződését aláírhatta a város. 

- Stratégiai szempontból a legfontosabb a kormányzati támogatással induló Hévíz-Balaton Airport fejlesztés, mely megteremti az alapot, illetve a lehetőséget újabb járatok indítására, melyek nemcsak Hévíz, de a Balaton régió számára is újabb vendégkört hozhatnak, és újabb vendégszám növekedést generálhatnak. - fogalmazott a fejlesztési biztos.