MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

„A ballagás a lélekhez is szól…”

Két osztály 56 tanulója ballagott el múlt hét végén a Bibó-gimnáziumból. A diákok egy négy évfolyamos gimnáziumi és egy öt évfolyamos nyelvi képzést zártak le.

Mint Nagy Boldizsár igazgató ünnepi beszédében elmondta: az érettségire való felkészülés mellett a végzősöknek még arra is maradt energiájuk, hogy megmérettessék magukat különféle tanulmányi és sportversenyeken, s rendre részt vettek az iskolai rendezvényeken is.

- Mint minden ballagás ez is a lélekhez szól, hiszen olyan diákok búcsúznak el tőlünk, akikkel 4-5 évig minden nap találkoztunk – folytatta Nagy Boldizsár. - Ismertük nyûgjeiket, bajaikat, örömüket, bánatukat, tudtuk, miben jók és miben kevésbé. Mondhatjuk, hogy hozzánk nőttek. Ez most a ballagással befejeződik, hiszen, bár hétfőn újra jönnek, az már nem ugyanaz, az már csak pillanatnyi ittlét lesz.

Az igazgató hozzátette: reméli, hogy a gyerekek izgulnak az érettségi miatt, mert az izgalom motiváló hatású, s arra sarkallja a diákokat, hogy még többet készüljenek, még jobb tudást hozzanak ki magukból.

Az ünnepségen idén is díjazták azokat a diákokat, akik különösen jól teljesítettek a tanévben. Évfolyamelső lett megosztva Takács Vivien és Cziklin Veronika, a Bibó-díjat pedig Zahorán Barbara vehette át.

A díjazottak kiválasztása a tantestületek osztályozó értekezletein történik, a diákok által elért eredmények alapján, tette hozzá az igazgató.

- Nem tudom leírni azt a boldogságot, amit érzek. Nekem teljes mértékben meglepetés volt az elismerés - tudtuk meg Takács Vivientől. - Az érettségi miatt izgulok, de igyekszem úgy teljesíteni, ahogy elvárják tőlem, ami a lehető legjobb eredményt jelenti, hogy felvegyenek a főiskolára. Pénzügy-számvitel szakra jelentkeztem első helyen Kaposvárra, de megjelöltem Sopront és Veszprémet is. Mivel könyvelőnek készülök, érdekelne valami kreatív terület is, de az már csak hobbiként.

- Nehéz megfogalmazni, mit érez ilyenkor az ember – mondta Cziklin Veronika. - A ballagás miatt kicsit szomorú vagyok, a díjnak viszont nagyon örülök. Az érettségitől tartok, pedig már jó ideje arra készülök éjjel-nappal, hiszen a továbbtanulás múlik rajta. Első helyen a Corvinuson az élelmiszer-mérnökit jelöltem meg, másodiknak az ELTE-n a gazdálkodás és menedzsment szakot, két helyen pedig a néderlandisztikát.

 

Nézze meg galériánkat!

Forrás: Tóth András, Forrás újság