MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A csehek számítanának a hévízi szaktudásra

A cseh polgármesterek és önkormányzatok szövetségének elnöksége tett látogatást ma Hévízen.

feladatokért felelős alelnök, Karlovy Vary polgármestere, a cseh fürdővárosok szövetségének elnöke.

A nagykövetet és a szövetség képviselőit Hévízen a városházán Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és Lukács Ferenc társadalmi megbízatású alpolgármester fogadták.

A találkozóra rányomta bélyegét a hajnalban történt párizsi tragédia híre, a résztvevők néma főhajtással tisztelegtek a merényletben elhunytak emléke előtt. A hír kapcsán elhangzott: a történtek nyilván éppen azt a területet is befolyásolhatják, mely miatt a résztvevők érkeztek: az idegenforgalom tekintetében minden bizonnyal számítani kell változásokra, s többek között az ezeknek történő megfelelésre is választ kell keresni.

A delegáció vezetője, Petr Kulhánek elmondta: sajnos nem lehet kizárni a jelen eseményeket, a hévízi látogatást megelőző gödöllői találkozón is szóba kellett, hogy kerüljön a mostani nemzetközi helyzet és a migrációs kérdés is.

Jurai Chmiel nagykövet ugyanakkor kijelentette: a Cseh Köztársaságnak mint országnak, illetve mint a Visegrádi Négyek tagjának érdeke, hogy szorosra fûzze kapcsolatait a szomszédos országokkal és az együttmûködést a turisztikai területekre is kiterjessze. Remek lehetőséget lát erre Hévízben, az itteni kapcsolatok építését fontos lépésnek tartja a cseh-magyar partnerség elmélyítéséhez.

A cseh delegáció tagjai ezt követően Hévíz idegenforgalmi helyzetéről, lehetőségeiről tájékozódtak. Megtekintették a városról készült imázsfilmet, valamint meghallgatták Papp Gábor polgármester Hévízt bemutató prezentációját.

Számos kérdés merült fel a tóval, a tradicionális hévízi kúrával kapcsolatosan, de élénk volt az érdeklődés az idegenforgalomhoz kapcsolódó kormányzati támogatások és egyéb forráslehetőségek témájában is.

Az eszmecsere során elhangzott: az együttmûködés a legszorosabb a balneológiai kutatások területén lehet, már csak azért is, mert Karlovy Vary balneológiai kutató központtal rendelkezik, ahol számítani tudnának a hévízi orvosok szaktudására.

A vendégek a beszélgetést követően megtekintették a Hévízi-tavat és az arra épülő szolgáltatásokat.