MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A júniusi ülés képviselő-testületi döntéseiről

Júliustól kéthetenkénti gyakorisággal a magánházaknál is elindul a szelektív gyûjtés – ez volt az egyik leglényegesebb üzenete a képviselő-testület soros ülése hulladékgazdálkodással kapcsolatos napirendi pontjának.

A Zalaispa Zrt a házhoz menő szelektív gyûjtést az ingatlanoknál sárga gyûjtőzsák biztosításával a mûanyag csomagolási anyagok gyûjtésével vezeti be. A gyûjtés gyakorisága, a szelektíven gyûjthető frakciók pedig a közszolgáltatási szerződés mindenkori éves felülvizsgálatakor kerül rögzítésre.

Határozat született arról, hogy az önkormányzatot terhelő víz- és csatornaszolgáltatás díjának csökkentésére pályázatot nyújt be a Magyar Államkincstár felé az önkormányzat. A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert az állami támogatás igénylésének benyújtására és a pályázattal kapcsolatos teendők lebonyolítására.

Az I. fogászati rendelői körzet fogászati alapellátásához szükséges eszközök beszerzését, megújítását is szükségesnek tartja az önkormányzat – derült ki a kapcsolódó napirend tárgyalása során. A város felmérést készít arról, milyen eszközök beszerzése indokolt, illetve ezek milyen anyagi vonzattal járnak. Ezen ismeretek birtokában későbbi ülésen döntenek a beszerzésekhez szükséges konkrét összeg meghatározásáról. Azt azonban már most leszögezték: az önkormányzat élni kíván az eszközök felhasználása ellenőrzésének jogával a későbbiekben.

Támogatásokról is döntés született az ülésen: a csíkszeredai árvácskákat 250 ezer forinttal támogatja a város, a gyermekkórus fellépést is vállal Hévízen. Ugyancsak fellép a városban a délvidéki Tisza-menti Gyermekfilharmónia csoport. A fiatalok egyhetes Keszthely környéki tartózkodásának egy hévízi napját, vendéglátását 250 ezer forinttal támogatják. 450 ezer forintos támogatást szavaztak meg a Musica Antiqua együttesnek zenei tábor rendezésére, hangszer- és ruhafelújításra. Pontos tájékoztatás híján egyelőre nem támogatták a Csokonai Irodalmi Társaság 1,6 millió forintos kérelmét. A testület azt kérte a társaságtól, hogy céljainak részletes meghatározását követően ismételten nyújtson be támogatási kérelmet. A támogatások minden esetben a polgármesteri keret terhére történnek.

Helyet biztosít a város a cserszegtomai óvodások számára az ottani óvoda nyári leállásának ideje alatt a gyerekek étkeztetésére. Papp Gábor hangsúlyozta: a cserszegi szülők döntése, hogy élni kívánnak-e a lehetőséggel, természetesen térítés ellenében.

Két értékbecslő véleményét is bekérve eladják az önkormányzat vitorlás hajóját a keszthelyi Jacht Klub részére – erről is döntöttek a képviselők. A gyermekek versenyzésére alkalmas és az elmúlt 15 évben is a klub által használt hajó továbbra is a Hévíz nevet fogja viselni, a vitorlást a gyermekek oktatásában használja majd a klub, a megállapodás értelmében az oktatásra jelentkezők között a hévízi gyerekek felvétele előnyt jelenthet majd.

Az ülésen a továbbiakban tájékoztatót hallgattak meg a képviselők a folyamatban lévő önkormányzati beruházásokról és az adóellenőrzések eddigi tapasztalatairól is.