MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A magyar név a szabadság szinonimája lett

Az 1956-os forradalom eseményeire emlékezett városunk.

Történelmünk folyamán annyi vér folyt már a hazáért, a szabadságért, a függetlenségért. Az áldozatok fájdalmasak és pótolhatatlanok, de amíg kitartunk, és szívünkben erősebb a haza szeretete, mint az egyéni érdekek hajszolása, addig soha nem hiábavaló. Évtizedek, évszázadok bizonyítják majd szükségességét, és nekünk az a kötelességünk, hogy a tanulságot megértsük és továbbadjuk a következő generáció számára.

Mindezt Papp Gábor polgármester mondta az 1956-os események tiszteletére tartott megemlékezésen ma Hévízen.

Ünnepi beszédében hangsúlyozta: a magyar név 1956-ban a szabadság és a demokrácia szinonimájává vált a világban.

S bár a világ megtanulta a magyar nép hősiessége és elszántása árán, hogy mi is a kitartás, a bátor kiállás és összetartás, úgy tûnik, a magyarság egy része mégsem tanult eleget.

  • Ami mások számára világos, néhány honfitársunknak nem az: nincs az a belső széthúzás, politikai vita, egyéni sérelem, amely miatt eláruljuk hazánkat, és a nemzetünk érdekeit. Ma, az Európai Unióban ülnek olyan magyar képviselők, akik minden lelkiismeret nélkül a magyar érdek ellen szavaznak. Teszik ezt úgy, hogy a magyar nép küldte ki őket Brüsszelbe, hogy képviseljék az ország érdekeit. Megszavazzák a hazánkat igaztalanul elítélő Sargentini-jelentést, mert ezzel segíthetnek a számukra nem szimpatikus magyar kormány lejáratásában, Magyarország esetleges megszorításában.

A polgármester rámutatott: 1956 mindenki számára kell, hogy példázza: a magyar gerinc maradhat egyenes, mert mi akkor is, és most is megtesszük azt, amit Európa szabadságáért meg kell tenni.