MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A nyugati nagyvárosok mintájára

Hévíz Város Önkormányzata négy kerékpár dokkolót állított fel a városban, a Kerékpáros Oázis pályázat keretén belül.

A kerékpárokat a Polgármesteri Hivatalnál, Egregyen a Dombföldi úti buszmegállónál, a Nagyparkolóban, valamint a Festetics Fürdőháznál található állomásokról lehet majd bérleti kártyával elhozni. Kepli József János, Hévíz alpolgármester elmondta: a pályázattal az önkormányzat célja, hogy a kerékpáros közlekedés felélénküljön a városban.

 

 

-  Egy hónapos próbaidőre négy kerékpárdokkoló és 30 kerékpár lett üzembe állítva Hévízen. – tájékoztat Kepli József János. – A pályázati forrással olyan jól sikerült gazdálkodnunk, hogy további kerékpárokat is beszerzünk majd. Az egy hónapos próbaüzem során még nem használhatóak a kerékpárok, ez az idő arra van, hogy a rendszerhibák előjöjjenek, illetve, hogy megtörténjen az egész dokkoló rendszer finomhangolása. Az önkormányzat által bevezetendő rendszer nem a hévízi kerékpárkölcsönző vállalkozásokkal konkurál, hanem a kerékpáros közlekedést segíti a városban, elsősorban a városlakók számára. Arról nem is beszélve, hogy az egregyi városrész jobb elérhetőségét a város vérkeringésébe történő bekapcsolását is biztosítja. A nyugati nagyvárosok mintájára kerül Hévízen is bevezetésre ez a rendszer; Párizsban, Londonban, Milánóban már jól mûködik. Magyarországon pedig Budapest és Esztergom után Hévíz a harmadik város, ahol bevezetésre kerül. – tette hozzá az alpolgármester.

 

 

A rendszer lopás-biztos: valamennyi kerékpárban beépített GPS van, amelyet egy dinamó lát el árammal. Ha egy bicikli nem kerül vissza a helyére, könnyen beazonosítható a holléte.