MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A sportszakma és magánszféra is támogatja

Sportszakmai területen is támogatottságot élveznek Hévíz legújabb sportfejlesztési tervei. A társasági adóból, melyet helyi és országos vállalkozások fizetnek be, két látványsport: a kézilabda és a foci területén ismét komoly támogatást ítéltek meg a közelmúltban a városnak, ráadásul a támogatások jelentős része érinti a Hosszúföldekre tervezett sportberuházásokat is.

A TAO-pályázatok eredményeiről Papp Gábor polgármester tartott sajtótájékoztatót.

Mint mondta: a TAO-pályázatok elsősorban az utánpótlás nevelés támogatását célozzák. A foci esetében 32,7 millió, a kézilabda esetében pedig közel 39 millió forinthoz jutott Hévíz.

A források többek között személyi juttatásokra, sporteszközök beszerzésére, az utánpótlás neveléshez szükséges feladatok ellátására fordíthatók.

  • Az elmúlt időszak sportfejlesztései is már abba az irányba mutattak, hogy a városnak a sport- turizmus, rehabilitáció és a rekreáció irányába is el kell indulnia, a jelenlegi támogatások ezt erősítik. A kézilabda támogatás esetében pedig külön kiemelném azt a 14 millió forintot, melyet kifejezetten a Hosszúföldekre tervezett tornacsarnok megterveztetésére fordíthatunk. Hogy erre ekkora összeget kaptunk, az igazolása annak, hogy szakmailag is fontosnak és megalapozottnak tartják az ide tervezett beruházásainkat, s támogatásra érdemesnek ítélik – jelezte a polgármester. Hozzátette: az a tény, hogy nemcsak helyi, de országos szintû vállalkozások anyagi támogatását is élvezi Hévíz a sport terén, ugyancsak megerősítése annak, hogy az e téren tervezett fejlesztések érdeklődésre és támogatásra érdemesek.