MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Advent első vasárnapján

A hét végén, vasárnap az adventi koszorúkon fellobbantak az első gyertyák lángjai. A meghitt családi gyertyagyújtások mellett Hévízen – az elmúlt év hagyományteremtő eseményét követve –a Városháza előtti téren került sor a város adventi koszorúja első gyertyájának meggyújtására.

A Laczkó Mária és Füzesi Lászlóné munkáját dicsérő koszorún Papp Gábor polgármester lobbantotta föl a várakozás első gyertyájának lángját, majd Kiss László esperes beszélt az adventi időszakról, advent jelentőségéről.

Az ünnepi gyertyagyújtást követően a Szent Lélek templomban Vincze Lilla koncertjét hallhatta a közönség. A csordultig telt templomban népdalok, egyházi énekek, karácsonyi dalok hangzottak fel a szintetizátor, klarinét, furulya és hárfa kísérettel. Felemelő volt hallani, amikor az énekesnővel együtt dalolta a közönség a Tavaszi szél vizet áraszt címû régi népdalunkat…

A programsor ez utána jégpályánál folytatódott.  A rendezvénysátor ismét színültig telt hallgatósággal, Fülöp Szabolcs gitármûvész adventi előadása, a szerbiai KUD Mladost Néptáncegyüttes és a Zörömbölők táncmûsora egyaránt nagy sikert aratott.

A Megasztáros Bartók Eszter koncertje a kiváló hangulatot csak fokozta, így advent első vasárnapja Hévízen igazán jó hangulatban ért véget.

A programok e héten folytatódnak: Koncz Zsuzsa ma esti koncertje, majd csütörtökön Malek Andrea önálló estje következik. Szombaton a gyerekeké lesz a főszerep, a jégpálya környékén a Mikulás-várás jegyében telik a délután. Vasárnap templomi koncert, színpadi előadás és koncertek várják a közönséget.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

advent