MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Akik nélkül hajléktalanná válnánk…

A hévízi édesanyákat és nagymamákat köszöntötte az önkormányzat hétfőn, anyák napja alkalmából. Fisli István szerint ez a legszebb ünnep a Planétán.

Az oktatási, kulturális és sport bizottság elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, a gyermeket vállaló nők anyaságukkal tevékeny részesei a teremtésnek.

- Mi is tudjuk ezt mindnyájan, hiszen szülöttek vagyunk, asszonynak szülöttei, édesanyáinké. Forduljunk most tehát oda a gyökér, az eredet felé, és köszönjük meg a létezésünket, hogy vagyunk, hogy elfogadtak bennünket: otthont kínálva, meleg, biztonságos otthont, először kilenc hónapra, aztán egy életre – fogalmazott a képviselő, majd leszögezte: titkon minden férfi tudja, érzi, hogy a nők, az édesanyák olyanok, mint a virág. De nem csupán azért, mert a virág szimbolizálja szerelmüket, szépségüket, tisztaságukat, hûségüket és nemes egyszerûségüket, hanem azért is, mert általuk és velük telítődik lélekkel a világ.

- Az édesanyák nemcsak láthatatlanul, észrevétlenül hordozzák vállukon mindannyiunk lelki terheit, hanem megteremtik azt a melegséget, otthont, elfogadást és befogadást, ami nélkül rideggé, igazi otthon nélkülivé, szinte hajléktalanná válnánk. És még ennél is többet tesznek: beleoltják az anyaság, a tapintat és az alázat női, meleg színeit, páratlan odaadó lelkületét a világunkba. Képesek arra, amire egyetlen férfi sem: életet adni, és megteremteni az anyagi és szellemi lét egységét.

Fisli István – példaként - saját édesanyjáról is mesélt a hallgatóságnak, aki egyedül nevelte fel három gyermekét, s azért dolgozott, hogy nekik, édesapjuk tragikusan korai halála után is, mindenük meglegyen.

A képviselő megható, idézetekkel gazdagon átszőtt köszöntője után Mészáros János Elek operaénekes, a Csillag születik győztese ajándékozta meg mûsorával a vendégeket.