MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az első gyertya lángja

Az ádventi gyertyagyújtással, jótékonysági süti vásárral és kulturális programokkal telt advent első hétvégéje városunkban.

 

A Muzeális Gyûjteményben Szentképek és más becses ócskaságok címmel nyílt kiállítás, a múzeum előtt a Festetics téren pedig adventi vásárban kínáltak ajándéknak való portékát. A Mûvelődési Központ idén is ügyelt a minőségre: népi iparmûvészeket hívott meg árusítani a vásárba.

A hagyományoknak megfelelően a vevők idén is jótékonykodhatnak egy-egy tálca sütemény megvásárlásával. A süteményeket a szervező mûvelődési központ, valamint a város intézményeinek és civil szervezeteinek közösségei készítették, de a magánszemélyek közül is sokan tettek hasonló felajánlást.

A süteményvásár a következő hétvégéken folytatódik, bevételt a térség hátrányos helyzetû családjait és gyermekeit támogató Zalacsányi Gyermekeinknek Alapítvány kapja.

A bizonytalan időre tekintettel a gyertyagyújtásra a múzeum épületében került sor, az első gyertyát Kepli József János alpolgármester és Kiss László esperes lobbantotta lángra.

A muzeális gyûjteményben kézmûves foglalkozásokon vehettek részt, akik saját készítésû ajándékot szerettek volna készíteni. Ez a hétvége a tûzzománcról szólt, az érdeklődök a hosszúhetényi Neukircherné Tankó Zsuzsanna segítségével ismerhették meg a mesterség fortélyait. Az ékszerek és képek készítéséhez szükséges, előre lealapozott zománcot egy mini kemencében, mikro sütőben égették ki. A gyerekek és felnőttek festéssel, karcolással és üveggyöngyökkel díszítették. Az eső miatt az adventi gyertyagyújtást áthelyezték a Festetics térről a múzeumba.

Forrás: Szabó Judit-www.zaol.hu/Városháza

Cimkék

advent Mûvelõdési központ