MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az esztétikus településképért

A közelmúltban életbe lépett, a településkép védelméről szóló törvény kapcsán tartott tájékoztatást és fórumot a térségi települések képviselői, a keszthelyi és a zalaszentgróti járás polgármesterei, jegyzői, építészei számára a Zala Megyei Kormányhivatal.

A résztvevőket a házigazda nevében Papp Gábor, Hévíz polgármestere köszöntötte.

Kiemelte: a téma, amelyet a tanácskozáson körüljárnak, valamennyi önkormányzat számára kiemelten fontos, illetve az kell, hogy legyen.

Hévíz részéről bátran elmondhatom, hogy a településképi, építészeti ügyeket kiemelten kezeljük, számunkra különösen fontos a város megjelenése, elegáns környezet kialakítása, a szabályok betartása és betartatása, ezért is tartottuk fontosnak, hogy a tanácskozásnak helyet adjunk - mondta.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott köszöntőjében elmondta: a kormány fontosnak tartja, hogy az építéshatósági ügyekben is egyszerûsítés történjen és segítsék a lakások építését.

A jelenlévőknek ezt követően dr. Sali Zsófiát,  a Zala Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály vezetője és Lengl Zoltán állami főépítész, a Zala Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet tagja tartott előadást.