MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Belvárosi megújulás

A Polgármesteri Hivatal előtti térrel szemben, az iskolaépület előtt koros fenyők álltak, amelynek kivágását nemrégiben kezdte meg a GAMESZ.

A fenyőkre sok panasz érkezett az iskola használói és a járdán gyalogosan közlekedők részéről, azonban nem ez volt a legfontosabb szempont, ami miatt a fakivágás elkerülhetetlenné vált. A fákat egykor a Honvédség ültette, sajnos túl közel az épülethez.

A koros fenyők mára az épületet mélyárnyékba vonták, ágaik az épületet súrolják, az iskolások nappal is neonfény mellett tanultak. A fenyők az épület mellől a fény felé törekedve évről évre egyre erősebben dőltek, ferdültek a járda és az út felé. A dőlésveszély miatt néhány éve már az épülethez rögzített a GAMESZ minden egyedet, de az elmúlt évben a fák többsége a huzaltartó fém kötéseket kiszakította a falból. Az utóbbi év csapadékos időjárása miatt a föld felázott, ezért a közvetlen balesetveszély elkerülése érdekében azonnal cselekedni kellett.

A fák nem maradnak hasznosítatlanul: városszerte karácsonyfák lesznek belőlük. A legszebb fa lett idén a város karácsonyfája, két társa pedig a tornacsarnokban díszlik majd, mindannyiunk örömére.

A fakivágás egyben az iskola előtti tér felújításának első lépése: újragondolásra kerül az iskolaépület előtti járda-út-zöldterület együttese, átgondolt növénytelepítések és módosított járda nyomvonal, új térszerkezet szolgálja majd a város igényeit. Képünk illusztráció a fejlesztési elképzelésekről, a tervezés a téli hónapokban zárul majd le, jövő év tavaszára.

Cimkék

belváros iskola