MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Döntés után

Nem engedte meghosszabbítani a fizetőköteles időszakot a nagypakolóban a városi önkormányzat, s mûszaki okok miatt a keleti pavilonsor üzlettulajdonosainak terve sem kapott zöld utat. Többek között ezekről döntött legutóbbi ülésén a hévízi képviselőtestület.

A parkolórendszer üzemeltetője azzal az igénnyel fordult az önkormányzathoz, hogy a Széchenyi úti nagyparkolóban a 8-tól 18 óráig tartó parkolás időt 20 óráig hosszabbítsa meg a testület. Több hozzászóló is annak a véleményének adott hangot, hogy a fizetőparkolás nem szolgálja az idegenforgalom érdekeit, így inkább megszüntetnék, mintsem engedélyeznék az időkeret kitolását. Az anyagi szempontoktól sem mentes vita eredménye a kérés elutasítása lett.
A nagyparkoló keleti üzletsorának tulajdonosai a sétány túloldalán - a parkoló sávjára - tetővel fedett, oldalról nyitott fogyasztóteret tervezetek. A megvalósítást nem csak az akadályozza, hogy a haszonbérbe adott pakoló üzemeltetője részesedést kérne a közterület-használati díjból, hanem az is, hogy pont ezen a szakaszon több közmû húzódik az út alatt. A mûszaki korlátok miatt a testület elvetette a kérelmet, viszont jóváhagyta, hogy díjfizetés ellenében, a sétányból 1,2 m-es területsávot árubemutatásra, vendéglátó előkert létesítésére használhassák az érintettek.
A Rózsakert komplexumának sorsával már több alkalommal foglakozott a képviselő-testület. Mint mindig most is többen nosztalgiázva gondoltak vissza azokra az időkre, mikor a város kedvelt zenés-táncos szórakozóhelye volt a létesítmény. Az épület mára elvesztette ezt a funkcióját és állaga is leromlott. Fejújítását pályázatból tervezi az önkormányzat, melyhez el kell készíttetni a hasznosítási tanulmányt.
A három változat közül elfogadott határozat szerint vissza kell állítani az épület eredeti funkcióját, s meg kell tisztítani a profilt. Cél, hogy a földszinten maradjon meg egy magas színvonalú étterem, az épület fedett és nyitott külső terében pedig jó idő esetén kerthelyiség mûködhessen.. Az emeletre kerüljön kávéház és bárhelyiség, elsősorban a fiatalok számára elérhető módon kialakítva. Az élelmiszer boltot, a lépcsőházi ajándékboltot, a bódékat és a különféle sátrakat meg kell szüntetni.
Miután az önkormányzatnak éves szinten több mint 25 millió forintjába kerül az összevont orvosi ügyelet fenntartása, a kiadások csökkentése érdekében célszerû az elhelyezés körülményeinek felülvizsgálata. Ezért június 1-étől a város a Hévízgyógyfürdő Kórházba kívánja áthelyezni az ügyelet telephelyét. Volt aki azt kérte, hogy a részletek kidolgozásakor át kell gondolni, hogy miként jut be a beteg az intézménybe a sorompón, hol parkol, míg mások azzal érveltek, hogy ez nem lehet akadály, hiszen az orvos házhoz megy. Felmerültek a jelenlegi mûködés anomáliai is, hogy miért egy óra múlva ér oda a rosszulléttel küszködő beteghez az orvos, s a keszthelyi ügyeletes miért saját városában tartózkodik Hévíz helyett. A résztelek további egyeztetést igényelnek, a hévízi háziorvosok bevonásával.
Módosította a testület a temetkezésről és a temetők rendjéről szóló rendeletet. Miután a 2002-ben megállapított díjak a temetőfenntartás kiadásainak alig több, mint egyharmadát biztosítják, a Gamesz két verzióban 100%os valamint 50%-os áremelésre tett javaslatot. A képviselők az 50%-os módosítást hagyták jóvá. Így május 1-től a felnőtt egyes sírhely 25 évre 18 ezer Ft-ba, a kettes 36 ezer Ft-ba kerül, míg pl. az urnafülke újraváltása 25 évre 27.000 Ft lesz.

(Forrás: Hévízi Tv)

Cimkék

testületi ülés