MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Elégedettek voltak Hévízzel a győri kézisek

Hatalmas érdeklődés mellett töltött el Hévízen két napot a Győri Audio ETO KC kézilabda csapata.

A világklasszis kézilabdázókat pénteken a Városházán fogadta Papp Gábor polgármester, a könnyû ebédet követően hévízi városnézés, némi kikapcsolódás következett, hogy aztán a lányok kiváló sporttudásukat csillogtatva játsszák le edzőmérkőzésüket a Podravka Koprivnica csapatával.

A sportcsarnokbeli találkozóra a keszthelyi Boom Batucada együttes hangulatot megalapozó dob-zenéje csalogatta a közönséget, bár az igazat megvallva csalogatásra nem is volt szükség, hiszen a kapunyitás előtt már hosszú sor kígyózott a bejáratnál.

A város a csarnok befogadóképességének megfelelően 500 tiszteletjegyet adott ki, mely sajnos már két nap alatt el is fogyott. Akik lemaradtak a sportcsarnokról, a Boom Batucada felvezetésével a Deák térre vonultak, ahol kivetítőn követhették az eseményeket.

De milyen eseményeket! A győriek fantasztikus játékkal kápráztatták el a közönséget, és bár a mérkőzés első negyedében még fej fej mellett haladt a magyar és a horvát csapat, a győri leányok gyorsan és tartósan változtattak ezen az „állapoton”, hogy aztán a meccset 37:23-as győzelemmel zárják.

Gyors labdajáték, pontos passzok, fergeteges védések, hihetetlen helyzetekből belőtt gólok jellemezték a játékot, a közönség folyamatos tapssal biztatta és jutalmazta a győrieket.

A mérkőzés szünetében Papp Gábor polgármester hévízi kézilabdázóknak adott át elismeréseket, olyanoknak, akik a legtöbbet tettek eddig Hévíz kézilabda sportjáért.

Kitüntetést kapott Elena Golovko, aki 119 nemzeti bajnoki mérkőzésen 670 gólt szerzett; Lancz Katalin, aki több mint fél évtizeden keresztül az együttes csapatkapitánya volt, minden idők legjobb hévízi kézilabda kapusa.

Kitüntetést vehetett át Pécsi Zsolt edző, Ováry Szilvia négyszeres hévízi gólkirály és Tóth Mária, aki 2001-ben junior VB ezüstérmes volt, s 55 meccsen 335 akciógólt szerzett a hévízi csapatnak.

A mérkőzés végén is sor került kitüntetés átadására, a meccs gólkirálya címet Heidi Löke, a Győr játékosa vehette át Papp Gábortól.

A csapat a mérkőzés után sem „futott el”, lehetőséget adott a szurkolóknak közös fotózkodásra, dedikálásra, amit a nézősereg alaposan ki is használt.

A horvát felet a meccs után a város önkormányzata nevében a polgármester fogadta; a találkozó a vereség ellenére nagyon jó hangulatban telt, a horvát fél edzője elismeréssel szólt a győriek játékáról és nagy megtiszteltetésnek vette, hogy a város színvonalas fogadást adott számukra.

A győri lányok szombaton is Hévízen tartózkodtak, városunk kézilabda csapatával közös edzésen vettek részt. A Győr hét játékossal „szállt be” az edzésbe, ami különösen nagy örömöt okozott a helyieknek, hiszen rengeteg hasznos tanácsot kaphattak a világklasszis játékosoktól.

A kézilabda csapat menedzsere, Pálinger Katalin elmondta: kiváló hévízi szervezésnek, előkészítő munkának lehettek tanúi itt tartózkodásuk során, a város részéről maximális hozzáállást tapasztaltak, s a közönség is remek szurkolótáboruk volt.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

AUDI