MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Életmentő készülékeket adtak át

Életmentő készülékeket adtak át ma a József Attila utcai központi orvosi ügyelet rendelőjében.

Életmentő készülékeket adtak át ma a József Attila utcai központi orvosi ügyelet rendelőjében. A két defibrillátor beszerzéséről a város önkormányzata gondoskodott.

  • Önkormányzatunk mintegy bruttó hatmillió forint értékben szerezte be a készülékeket. Az ügyelet korábban is rendelkezett defibrillátorral, ám az már erősen elavulttá vált, mindenképpen szükségesnek láttuk a cseréjét – mondta el Kepli József János alpolgármester.
  • Döntésünk értelmében azonban két készülék beszerzésére nyílt lehetőség. Az egyiket, melyet kizárólag az ügyelet orvosai használhatnak, itt, az ügyelet épületében helyezzük el, mobil készülékről lévén azonban szó, az ügyeletes orvos a beteghez történő kiszálláskor is magával tudja vinni. A másik, egy félautomata készülék, az Illyés-iskolába kerül. Ezt a készüléket szinte bárki használhatja, igaz, némi előképzettség nem árt hozzá, de a gép folyamatosan ad utasításokat, melyeket mindenki követni tud.

A két készüléket Lukács Péter budapesti mentős tiszt mutatta be a sajtó, majd az ügyelet orvosai számára. Elmondta: az orvosok által használható defibrillátor a jelenlegi legmodernebb készülék hazánkban, a mentősöket is ezekkel szerelik fel. Mivel tárolni tudja a beteg adatait, a betegnél alkalmazott beavatkozásokat, az adott gyógyszerek nevét, pontos információkkal tud szolgálni a kiérkező mentősök számára, sőt, a készülék adatait át lehet vinni a mentősöknél lévő készülékbe is.

A defibrillátor mindössze két kilogrammot nyom, így könnyen szállítható. A félautomata készülék iskolába helyezését a mentős tiszt is helyesnek látta, mint mondta: egy olyan helyen, ahol sok ember fordul meg, ahol a tornacsarnok sporteseményeket, koncerteket is fogad, jó helyre kerül a készülék.

Abban a jelenlévők egyetértettek: a legjobb mindenképpen az volna, ha a defibrillátorok éles bevetésére soha nem kerülne sor.

 

Cimkék

defibrillátor