MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Elismeréssel szólt a Munkácsy-tárlatról Pákh Imre

Elismeréssel szólt arról a szakmai munkáról Pákh Imre Amerikában élő magángyûjtő, a Munkácsy Alapítvány elnöke, mellyel a Festetics Mûvelődési Központ munkatársai elkészítették a Munkácsy-kiállítás hévízi anyagát.

A magángyûjtő magyarországi tartózkodása során tett látogatást városunkban, melynek során Papp Gábor polgármester és Hermann Katalin, a mûvelődési központ megbízott vezetője társaságában tekintette meg az egy hónapja megnyílt Munkácsy-tárlatot.
A kiállítás képeinek jelentős része éppen az ő gyûjteményéből származik. Mint mondta: céljának tekinti Munkácsy Mihály életének és munkásságának népszerûsítését, tudományos feldolgozását, továbbá róla szóló tanulmányok közzétételét már csak amiatt is, mert egy korábban végzett felmérés szerint a magyarok Munkácsy Mihályt tartják – méltán - a legnépszerûbb hazai festőnek.
Pákh Imre a tárlat megtekintése után Papp Gábor polgármesterrel is folytatott tárgyalást, melynek témája további hévízi kiállítások szervezése, rendezése volt.
A gyûjtő által létrehozott Munkácsy Alapítvány ugyanis más mûvészek alkotásait is kezeli, s mivel az alapítvány elnöke ideálisnak találta a hévízi múzeum kiállítótereit, a múzeum által biztosított kiállítási feltételeket, úgy értékelte, a birtokukban lévő más képekből (többek között Czóbel Béla munkáiból) is szívesen bocsátana a város rendelkezésére egy színvonalas kiállítás berendezéséhez.