MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz tiltakozik a kvótarendszer ellen

Jogtalan és értelmetlen, Hévíz turizmusára pedig kedvezőtlen hatással bírna, ezért elutasítja a kötelező betelepítés elleni kvótát Hévíz képviselő-testülete. Az erről szóló állásfoglalást legutóbbi soros ülésén hozta meg a grémium.

A kvótarendszer elutasításának további indokaként úgy fogalmaztak: annak bevezetése, illetve elfogadása növeli a terrorizmus és a bûnözés kockázatát, veszélyezteti kultúránkat és a mindennapok biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünk számára.

Elhangzott: az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent. A tapasztalatok és történések azt mutatják, hogy nemcsak a terrorizmus kockázatát növeli, hanem sajnos a bûnözését is. Minden kormánynak kötelessége, hogy megvédje polgárait. Amikor ennyi ember ellenőrizetlenül áramlik be az Európai Unióba, a védelem egyre nehezebb lesz. A terrorizmus napi problémává vált Európában. Magyarország számára első a magyar emberek biztonsága, ezért minden törvényes eszközre szükség van ahhoz, hogy meg tudjuk védeni országunk határait, a magyar embereket, családokat.

 

A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el. Németország, Ausztria és a Benelux államok kormányai 45 ezer bevándorlót akarnak visszaküldeni Magyarországra. Továbbra is szükség van a kötelező betelepítési kvóta elleni határozott fellépésre, és ehhez nélkülözhetetlen a magyar polgárok támogatása.

 

  • Habár a kötelező betelepítési kvóta az egész országra nézve veszélyes, városunkat még érzékenyebben érintené. Hévíz városa az elmúlt években, évtizedekben, komoly eredményeket ért el a közbiztonság terén. Egyik legfőbb erősségünk a nyugodt, kisvárosi környezet, csendes, mégis pezsgő mindennapokkal. A megfelelő közbiztonság fontos sarokköve a város turisztikai eredményeinek is, melyet nem szeretnénk veszélyeztetni – fogalmazott Papp Gábor polgármester. - A turisztika alapjaiban nagyon érzékeny gazdasági ágazat. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy-egy rémhír, vagy nem kellő alapossággal kezelt információ bizony azonnali negatív hatásokat tud kiváltani. Egy terrorcselekmény, még akkor is, ha hazánktól messze történt, sajnos azonnal érezteti hatását e gazdasági ágazaton, hiszen az emberek óvatosabbá válnak, családjaik, otthonuk környezetében érzik biztonságban magukat.

 

A polgármester rámutatott: 2015 nyarán Hévíz önkormányzata már tett bizonyos lépéseket annak érdekében, hogy a hazánk nemzetközi médiában bemutatott szerepvállalását az illegális határsértőkkel szemben valamiképp kompenzálja

  • Német és orosz nyelvû internetes kampányfilmeket készítettünk a Hévízi Televízió közremûködésével, amelyben azt üzentük vendégeinknek, hogy e nyomasztó nemzetközi helyzet ellenére Hévíz városa nyugodt, csendes környezettel várja vendégeit, távol a világ zajától. Egy nemzetközileg is elismert fürdővárosnak tehát az élen kell járnia az olyan turizmust és közbiztonságot veszélyeztető kezdeményezéssel szemben, mint amilyen a kötelező betelepítési kvóta ötlete.