MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízi Borünnep

2015. augusztus 19-23 között immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre Hévízen, a belváros szívében, a Hévízi Borünnep.
A rendezvény nem titkolt szándéka, hogy az idelátogató külföldi és belföldi vendégek számára megmutassa Magyarország méltán elismert borrégióit és kiválasztott képviselőit.
A helyiek színeiben jelen lesznek a Balaton felvidéki és a Zalai borrégió képviselői, valamint a meghívott borászatok:
 
Villa Sandi co & Prosecco (nemzetközi stand - Olaszország)
- Borbély Családi Pincészet (Badacsony)
- Laposa Pincészet - Badacsony
- Kertész Családi Pincészet - Etyek
- Twickel Szőlőbirtok - Szekszárd
- Vesztergombi Pincészet - Szekszárd
- Gere Pincészet - Villány
- Sauska Pincészet – Villány, Tokaj
- Thummerer Pincészet - Eger
- Royal Tokaji Borház - Tokaj
- Brill Pálinkaház - Harc
 
A rendezvény vendégborászata a Borbély Családi Pincészet, a rendezvény bora pedig a 2015-es Hévíz Város Bora választáson győztes címet szerzett Gabriella.  

A IV. Hévízi Borünnep idén is helyet ad a nemzetközi standnak, a tavalyi sikerre tekintettel.  Meghívott vendég Olaszország. A helyszínen kizárólag Villa Sandi & Co Prosecco termékek fogyaszthatók majd, teret nyitva ezáltal a fiatalabb, divatosabb borfogyasztóknak is. A prosecco Észak-Olaszország emblematikus itala, mely mára egyet jelent az észak-olasz életérzés kifejezésével. Kiváló nyári frissítő, mely könnyen párosítható szinte minden fogáshoz.
 
A rendezvényen továbbá megkóstolhatják a Brill Pálinkaház különleges és minőségi tételeit.
Kellemes gasztronómiai élményt szeretnénk nyújtani, akár egy ebédről, akár egy kimerítő fürdőzés utáni délutáni falatozásról vagy barátokkal, egy jó pohár bor mellett elköltött vacsoráról legyen szó. Kínálatunkat sokféle szempont szerint igyekeztünk összeállítani, a széles skálán megtalálhatóak lesznek a hagyományos magyar íz világ termékei.
 
A kézmûves vásár az egyik leglátványosabb kísérőeleme az öt napos rendezvénysorozatnak, ahol a régi magyar mesterségeket népi iparmûvészek és a népmûvészet ifjú meseterei elevenítik fel. Helyszíni bemutatójukon bárki ellesheti hogyan kell csipkét verni, szőni, kovácsolni, csuhé- vagy népviseletes babát készíteni, szalmát fonni vagy az egyedülálló kékfestő motívumokat elkészíteni.
 
Minden nap 16.00 – 20.00 óra között, a Galéria Átriumában felállított népi játszótérre várunk minden gyermeket, aki önfeledt játékra vágyik.
 
Mûsoraink az idei évben két helyszínre tagolódnak. A korábbi évekhez képest több szerep jut a kisszínpadnak, ami a Festetics téren, a vendégborászatok előtt lesz felállítva.
 
Fellépők a kisszínpadon (minden nap 18:00 és 22:30 órakor lesz itt mûsor): Kávészünet, Absolute Accoustic, Jazzfröccs, Happy Dixieland Band, Soul Fool Band, Zolbert, Tom Jones emlékest Majsai Gáborral és a Fourtissimo zenekarral, Micheller Myrtill és a Swinguistique.
 
Fellépők a nagyszínpadon (minden nap 20:00 órakor)
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő - nagyoperett
Az előadás az eredeti mû szakavatott tolmácsolása.
Főbb szerepekben: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor
 
A történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeumcsillagért, de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. A szülők mindent elkövetnek, hogy fiukat visszacsalják Bécsbe, hogy ott a neki megfelelő leányzót, Stázi komteszt válassza élettársául - ezért Vereczky Szilviának, a sanzonettnek New York-i szerződést intéznek. Ám a szerelmesek érdekében szövetkezik a kedves, bolondos Bóni gróf, az orfeum főpincére, Miska és ikertestvére, Alfonz, a Lippert-Weilersheim-ház főkomornikja, valamint Feri bácsi, Bóni orfeumi barátja. Főképpen ő mozgatja a szálakat: a pár jövőjének érdekében még egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni…
 
EDDA 40
Aligha akadhat az országban, aki ne ismerné milyen is „..minden sarkon, minden lépcsőn”, hogyan is állunk a „…kör közepén..”, vagy milyen aggyal „érkezünk éjjel”… No és persze, ki az az emblematikus frontember, aki húszéveseket megszégyenítő energiával vágja zsebre közönségét immár évtizedek óta?! Pataky Attila megérkezése az 1974-ben még igencsak verbuválódó zenekarba meghatározó pillanat volt. A senkiével össze nem téveszthető hangú énekes, karizmatikus előadói tehetsége mellett szervezői képességeivel is kitûnt.
 
A legendás „bakancsos” EDDA '77 és '83 között egyenesen magyar zenetörténelmet írt. Minden vidéki zenekar álma, hogy a fővárosi együttesek mellett érvényesülhessen, az EDDÁ-nak sikerült először. A kor legnagyobb zenekaraival, a Piramissal, az Omegával, vagy a P. Mobillal állhattak egy színpadon, majd a saját budapesti koncertek is idővel ezreket kezdtek vonzani. Ez az időszak hozta meg az első nagylemezeket, amelyek máris több százezres példányban fogytak, megszülve olyan örök érvényû himnuszokat, mint a „Minden sarkon álltam már”, a „Kölyköd voltam”, az „Érzés”, az „Álmodtam egy világot” vagy „A Hûtlen”. Dalok, turnék határon innen és túl és a korszak végén egy új barátság Gömöry Zsolttal, aki '85-től máig a zenekar stabil megbízható billentyûse, hangszerelője és Pataky szerzőtársa. A 80-as évek közepétől újult erővel dolgozó Edda Mûvek folytatta a korra jellemző frissebb hangzással, de saját hagyományait követő, mély tartalmú, teli torokból énekelhető slágereinek gyártását. „A kör”, „Éjjel érkezem”, „Fohász”, „Gyere Őrült”, „Mi vagyunk a Rock”, „Szélvihar”, „Szellemvilág”, „Utolsóérintés”, „Elérlek egyszer”, hogy csak néhányat említsünk a 80-90-es évek közönség-kedvenceiből. Ekkorra az együttes már a magyar Rock-történelem megkerülhetetlen szereplője. Hosszú, rögös utat kellett megjárni a zenekarnak, hogy immár évtizedek óta stabil felállásban zenélhessen közönségének elérve mindent, amiről egy zenekar csak álmodhat. Több mint 5 millió eladott album, 28 arany, 4 platina és 2 gyémántlemez, szakmai díjak és polgári kitûntetések, a fesztiválok nagyszínpadai no és persze a közönség szeretete által kitûntetett 4 évtized.
 
Ilyen ragyogó pályafutás kevés zenekarnak adatik meg. Az EDDA mûvek megküzdött a státuszért hogy a magyar zene egyik örök érvényû, megkerülhetetlen szereplője legyen.
 
Budapest Jazz Orchestra és sztárvendégei
Világslágerek a 11 vonóssal kiegészült Budapest Jazz Orchestra előadásában
 
A Budapest Jazz Orchestra munkássága során - a hazai jazz együttesek között egyedülálló módon - számos nemzetközileg elismert mûvésszel dolgozott együtt, mely által a zenekar nemzetközileg is elismert big band-é vált. Ugyanakkor számos hazai ismert, és elismert előadóval koncertezünk az ország számos városában is.
4 egyedülálló énekessel, és egy 11 tagú vonós karral kiegészülve egészen speciális repertoárral tudunk a nagyérdemû elé állni. A nagyszabású koncertprogramban számos világsláger hangzik el, a teljesség igénye nélkül úgy, mint Frank Sinatra, Michael Buble, Natalie Cole remekmûvei, áthangszerelve a vonósokkal kiegészült Budapest Jazz Orchestrára.
A másfél órás show szólistái:
Fehér Adrienn, Szulák Andrea, Éliás Gyula és Nyári Károly
 
Boney M emlékzenekar
A Boney M együttes a mai napig a popzene egyik legnépszerûbb formációja, számaikat szinte mindenki ismeri.Sheyla Bonnick a Boney M zenekar legelső formációjának tagja volt 1975-ben. Miután kivált a zenekarból vokalistaként dolgozott. 1994-től 2003-ig az egykori tag és barátnő, Maizie Williams Boney M-formációjában énekelt, majd saját csapatával Sounds Of Boney M néven járta a világot.
Ebben a produkcióban Sheyla Bonnick nemzetközi szintû session zenészek társaságában és mûvész barátjával, Brad Vee Johnsonnal ad egy fergeteges élő koncertet a legnépszerûbb Boney M slágerekkel.


 
Zenevonat az ABRAKAZABRA zenekarral és Somló Tamás, Karácsony János, Solti János és Heincz Gábor Biga közremûködésével
Az Lgt az egyik legmeghatározóbb Magyar együttes,mely számtalan nagy slágert adott a rajongóinak. Csak néhány a sok százból,amit mindenki ismer.. Ringasd el magad, Álomarcú lány, Nem adom fel, Boogie a zongorán, A dal a miénk,Síneken…stb.
 
Ebben a mûsorban,óriási szenzációként, a három eredeti tag a négyből,összeáll és a legnagyobb Lgt slágereket adja elő, Magyarország legjobb kísérő zenekara,az Abrakazabra élőzenei kíséretével. A fiatal énekes-generációból Heincz Gábor Biga képviselteti magát,aki szintén énekel a legnagyobb slágerekből, egy kicsit újabb köntösbe bújtatva a dalokat és ezzel is jelezve,hogy ezek a szerzemények örök érvényûek.
 
A mûsorban szerepel több olyan dal is ,amit duettben énekel Somló Tamás és Karácsony János,a koncert végén pedig nagy finálé,ahol mindenki együtt lesz a színpadon! A dobos legenda Solti János a jól megszokott helyén, a dobok és percussionok mögött okoz óriási élményt.