MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ideiglenes parkolók nyílnak a borünnep idejére

Ideiglenes, ingyenesen igénybe vehető parkolókat mûködtet a Hévízi Borünnep idejére Hévíz Város Önkormányzata.

Parkoló nyílik a Hévízi-csatorna mellett, az ottani fizetőparkolóval szembeni területen, a Keszthely felől érkezők ezt a MOL kút után a városba beérkezve, az útról balra lekanyarodva érik el. Ugyancsak parkolóhelyek vehetők igénybe az Ady utca 1-3. szám alatti területen, Alsópáhok felől érkezve a Spartól 700 méterre, az út jobb oldalán található az ideiglenes parkoló. Ezek mellett korlátozott számban lehet parkolni a Flaviushoz vezető bekötő úton, Keszthely felől érkezve a MOL kút után jobbra.

A parkolóhelyeket az önkormányzat szalaggal jelöli, a város bevezető útjain, illetve a parkolók előtt táblákkal jelzi az igénybe vétel lehetőségét. A mellékelt térképvázlat segít a tájékozódásban, a helyszínen pedig útbaigazító táblák segítségével tájékozódhatnak az autósok.

A parkolókat kizárólag az augusztus 16. és 20. közötti időszakban lehet használni!

Az ünnepség okán, valamint a Hotel Palace és a Majerik hotel megközelíthetősége miatt az Attila utcától az Erzsébet királyné utcáig augusztus 16-tól engedélyezett aa balra fordulás, a mindkét irányból „Behajtani tilos” tábla alatt a „kivétel hotel vendégek részére” kiegészítő táblával.

A nagyparkoló főbejáratánál a Széchenyi utca forgalmát továbbra is a nagyparkolón keresztül a Jókai utcán át az Attila utca felé terelik, a Széchenyi utca felé a mindkét irányból behajtani tilos tábla alatti kiegészítés: „kivétel az ott lakók” felirattal marad! Így biztosítottá válik a mentővel és tûzoltó autóval a be- illetve átjutás is.