MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kölcsönös gazdasági előnyökkel is járhat – Testvérvárosi szerződést írt alá Hévíz és Fethiye

Testvérvárosi együttmûködést írt alá ma a hévízi városházán Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Behçet Saatçi, a törökországi Fethiye polgármestere.

Mindkét fél hangsúlyozta: e megállapodást tartalommal töltik meg, a kulturális és sport területeken túlmutatóan komoly kölcsönös gazdasági előnyöket is várnak a jövőben a két város szerződésétől.

Fethiye polgármestere az ünnepélyes ceremónián elmondta:a turisztikai szakmában történő tapasztalatcsere mellett a két város befektetői lehetőségeket tud kínálni egymásnak, részben a reptér, részben a szállodaipar területén. Elmondta azt is: a kezdetektől nagy szimpátiával közelítenek Hévízhez, s a város vendéglátó szeretete, a baráti fogadtatás, Hévíz és a környék kínálata nem cáfolt rá erre. Behçet Saatçi jó jelnek tekintette egyébként, hogy az aláírási ceremóniára esős időben került sor, hiszen a törökök úgy tartják: az esőben kötött szerződések kifejezetten szerencsés kimenetelûek.

Papp Gábor ugyancsak a városok között már az első pillanattól meglévő szimpátiát emelte ki, illetve rámutatott: Hévíz iránt mind erőteljesebb a gazdasági érdeklődés is, a városban rejlő lehetőségeket az önkormányzat is szeretné kihasználni. A polgármester köszönetet mondott Törökország tiszteletbeli nagykövetének, Hegedûs Tamásnak, valamint Bület Mete és Birol Öztürk üzletembereknek, akiknek közremûködésével jött létre a fürdőváros és Fethiye testvérvárosi kapcsolata.

Kiemelte: nemcsak a két város, de vélhetően a két ország közötti kormányzati szinten is figyelemre méltó és példa értékû lehet Hévíz és Fethiye szerződése.

A baráti kapcsolatot Manninger Jenő országgyûlési képviselő is méltatta, kiemelve annak lehetséges gazdasági előnyeit. A magyarországi török nagykövetség nevében Metin Güller első titkár üdvözölte a testvérvárosi együttmûködés aláírását, mely – mint mondta -  kizárólag előnyökkel kecsegtetheti mindkét várost.

 

A testvérvárosi szerződést aláírásán részt vett Mehmet Yılmaz Cesur és Mete Atay, Fethiye két alpolgármestere is, a résztvevők Hévíz Városháza téren álló testvérvárosi kövére együtt tûzték ki az új kapcsolatot szimbolizáló török zászlót is.