MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közös értékek mentén

„A jó tanár nemcsak pedagógus, hanem kertész, filozófus, esztétikus, lélekbúvár, mûvész és mesterember egy személyben, s nemcsak tudását közvetíti, hanem példát ad, jellemet formál, életet visz a könyvekbe, a könyveken keresztül a tanításba, hidat épít az eszmény és a mindennap, az elvontság és a tapasztalás közé.”

Gyergyai Albert író gondolataival köszöntötte Hévíz pedagógusnapi ünnepségén Papp Gábor polgármester a városháza dísztermében összegyûlt tanárokat, óvodapedagógusokat. Mint fogalmazott, „az oktatás a család, a társadalom és a helyi vezetés közös munkája, ami akkor lehet igazán gyümölcsöző, ha mindenki közös értékek mentén dolgozik, figyelve a másik félre is munkája során. S bár nehézségek mindig vannak, meggyőződésem, hogy folyamatos egyeztetéssel, a másik fél meghallgatásával, és már a segíteni akarás szándékával is sok minden megoldható” – hangsúlyozta a városvezető, majd az ünnepi beszédet követően kitüntetéseket adott át.

Hévíz város közoktatásáért díjban az Illyés Gyula Általános Iskola tíz, valamint a Bibó-gimnázium öt pedagógusa részesült, s mindkét intézmény egy-egy munkatársa megkapta az Év tanára díjat, amelyet a diákönkormányzat javaslata alapján ítéltek oda. Az Illyésben ezt Molnárné Kőcs Zsuzsa, a Bibóban pedig Balázs Judit kapta. Arany- vagy gyémánt diplomát, emlékérmet hatan vehettek át: Horváthné Völler Anna, Czencz Ágnes, Tóthné Janiewicz Ibolya, Varga Imre, Pusztai Lajosné és Vas Imre.

Az elismerések, kitüntetések átadása után Huzella Péter és Tóth Krisztina zenés irodalmi mûsorát nézhették meg a pedagógusok, a város ajándékaként.

 

Forrás: Varga Lívia