Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Lezárult az Eu3doms pályázat

2018. február 08.

Sikerrel zárult a Hévíz Város Önkormányzata által elnyert Eu3doms pályázat.

Sikerrel zárult a Hévíz Város Önkormányzata által elnyert pályázat, melyben Lendva Önkormányzatával, Hargita Megye Tanácsával, az osztrák Foster Europe civil egyesülettel, valamint a Belgrádi Szabadegyetemmel közösen kerültek megrendezésre az Európai Unió szabadságjogaival kapcsolatos rendezvények.

Az eseményeken a hévízi Bibó István Gimnázium és az Illyés Gyula Általános Iskola tanulói aktívan kivették részüket a külföldi partnerek nagy örömére, mely aktivitással sikerült a nemzetközi részvevők őszinte elismerését is kivívni. Hasonlóan a nemrégiben lezárult „Transforming your city” nevet viselő, szintén elnyert uniós pályázathoz, itt is a fiatal korosztály bevonása volt a fő cél, a város életét is befolyásoló kérdésekbe.

  • Célunk az volt, hogy megtudjuk: miként lehet az Európai Unión belül, a vidéki városok lakosság megtartó erejét növelni, a fiatalabb korosztály számára lehetővé tenni a város életébe való aktív közreműködést – mondta el a pályázat kapcsán Kepli József János alpolgármester. - A megkezdett munkát egy újabb pályázattal szeretnénk folytatni, ahol lehetőségünk nyílik egy spanyol város által, a települések fiataljai számára kidolgozott, az önkormányzati döntésmechanizmusokba való képviselet újfajta megközelítését megismerni, a jó gyakorlatokat pedig remélhetőleg itthon is alkalmazni. Célunk, hogy a város fejlesztését gazdagítani tudjuk a fiatalok ötleteivel, így számukra is kedvezőbb körülményeket teremteni a mindennapi élethez- fogalmazott az alpolgármester.
Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe: