MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Minősíttetésre is pályázhatnak a szobakiadók

Ismét kiírják a magánszálláshelyek minőségfejlesztésére vonatkozó pályázatot, a szükséges összeget az önkormányzat biztosítja.

A jövő évre vonatkozóan is kiírja a magánszálláshelyek minőségfejlesztésére vonatkozó pályázatát a TDM egyesület, az ehhez kapcsolódó támogatást a képviselő-testület legutóbbi ülésén meg is szavazta.

  • A pályázat ez évben is sikeresnek bizonyult, hiszen 11 millió forintot tudott a város a magánszálláshely kiadóknak fejlesztésre visszaadni. A gyakorlatot pedig egyre több önkormányzat alkalmazza – mutatott rá az ülésen Papp Gábor polgármester. Hozzátette: a jövő évtől a pályázaton elnyert összeget szálláshelye minősíttetésére is fordíthatja a pályázó. – Ez mindenkinek érdeke, hiszen egy minősített, magasabb kategóriájú magánszállás a városi kínálat minőségében is előrelépést jelent, s nagyobb vendég-elismertséget hoz a szállásadónak is – fogalmazott a polgármester.

A testület 16 millió forintot különít el 2018. évi költségvetésében e pályázati célra.

Az ülés további részében döntést hoztak a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázathoz történő csatlakozásról, 500 ezer forintos támogatást szavaztak meg a Keszthelyi Kiscápák SE támogatására. A GAMESZ számára, zöldterület fejlesztésre benyújtani kívánt pályázatához 15 millió forintos önrész biztosításáról is döntést hoztak, illetve hozzájárult a testület a kórház gazdasági bejáratánál lévő parkolóban, illetve a templom mögötti parkolóban e-töltőállomás létesítéséhez. A töltőállomás ingyenes, a telepítést a tulajdonos végzi.