MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nagy lépések kis cipőben – felavatták az ovi-foci pályát

Nagy lépések kis cipőben – ezzel a jelmondattal adta át a Sugár utcai ovi-foci pályát a kisgyerekek és az óvodapedagógusok részére és jelenlétében Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat jobb hátvédje ma.

Az átadási ünnepségen a sportoló elmondta: büszke arra, hogy országszerte mind több pálya épül a legkisebbek számára, hiszen a mozgásfejlesztésben az óvodás korúak fejlődésének koordinálása, figyelemmel kísérése az egyik legnagyobb feladat. Hozzátette: az ovi-foci pálya és a hozzá kapcsolódó program az elmúlt évben innovációs díjat is nyert, hiszen a kezdeményezés egész Európában egyedülálló.

- Az országban már 79 pálya épült, az idén még 61 pálya avatására készül az alapítvány, amennyiben a kormányzat folytatja nagysikerû társasági adó (TAO) programját. Ennek lényege, hogy a vállalkozások jövedéki adójuk 70%-át látványsportok támogatására és utánpótlás-nevelésre fordíthatják. Ha sikerül megépíteni a tervekben szereplő pályákat, azzal közel 30 ezer óvodás gyereknek biztosítanák a rendszeres sportolási lehetőséget – mindezt már dr. Molnár Andrea, az  Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke mondta. Elárulta azt is: az alapítványnak már nem csak az általános mozgáskultúra és a futball képezi az oktatási program részét, hanem Ovi-Tenisz, Ovi-Kézi, Ovi-Kosár és Ovi-Tollas oktatási programjuk is van, hogy a gyermekek már ebben a korban minél több sportággal megismerkedjenek.

 

Nézze meg galériánkat!

 

A hévízi pályázattal kapcsolatosan kiemelte: annak rendkívül magas színvonala nem is tette kérdésessé a támogatást, szinte maximális pontszámmal nyerte el Hévíz a pályázati forrást erre a célra.

Papp Gábor polgármester arról számolt be, hogy a 6 x 12 m alapterületû ovi-foci pálya az elmúlt év decemberében készül el, s a 3-6 éves gyerekeknek biztosít a testnevelésben egyébként is ajánlott, a természetes mozgások sokszínûségét biztosító lehetőségét. Az önkormányzat bruttó 2 810 000 forint fejlesztési támogatással járult hozzá az „Ovi-Foci, Ovi-Sport Program” elnevezésû program megvalósításához, melynek összes költsége 13 millió forintot tett ki.

Az ovi-foci pályához tartozékként több készségfejlesztő eszközt is átadtak, melyek a gyermekek mozgáskoordinációs képességeinek fejlődését segítik elő. A pálya nagy segítséget nyújt a Bozsik-programban résztvevő óvodás korú gyermekek edzéseinek lebonyolítására is - hangsúlyozta.

 

 

 

 

A mozgásfejlesztésben betöltött komoly szerepét emelte ki a fejlesztésnek Péterné Bakos Mariann óvodavezető is, s köszönetét fejezte ki az önkormányzat felé a megvalósításért.

A nemzetiszínû szalag átvágása után a gyerekek vették birtokba a pályát, s a rengeteg új eszközt felvonultatva bemutatták, milyen izgalmas, érdekes játékokat is lehet játszani azokkal.

A kicsiket az önkormányzat az avatás után megvendégelte, ezzel is megköszönve felkészülésüket és a hûvös időben a kitartásukat, lelkesedésüket.

 

 

 

Cimkék

foci ovoda