MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Októberi testületi döntések

Október 2-án tartotta soros ülését a képviselő-testület.

Papp Gábor polgármester javaslatára módosította a testület a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletet. Ennek értelmében, egyenlőre január 1-től  2019 év végéig a díjakat egész évre vonatkozóan 30 százalékkal csökkentik, a döntés minden, a városban mûködő vállalkozásra egyaránt vonatkozik. Az intézkedéssel a városban zajló fejlesztések, építkezések miatt adódó esetleges bevétel kieséseket kívánja kompenzálni az önkormányzat. Papp Gábor polgármester elmondta: a város ebben az önkormányzati ciklusban több mint 15 milliárd forintnyi pályázati támogatást tudott lehívni, melyből rengeteg fejlesztés indult és indul el a jövőben. Ezeknek a fejlesztéseknek kellemetlen hatásai is lehetnek, ezek lezárultával azonban a vállalkozások minőségi környezetben tudnak mûködni és érvényesülni.

Hosszas egyeztetést követően az idegenforgalmi adó (ifa) jövő évi emeléséről is döntést hozott a testület. Az adónem mértékét három év óta nem emelték, most az eddigiekhez képest 15 forintos növekedéssel kell számolni. A polgármester hangsúlyozta: az idegenforgalmi adót a vendégek fizetik, az adót és az ehhez járuló állami támogatást a város száz százalékban turisztika célú fejlesztésekre forgatja vissza, illetve a magánszálláshelyek minőségfejlesztésére kidolgozott pályázatnak köszönhetően jelentős része jut vissza magánszállás kiadókhoz is.

Utóbbi pályázatot egyébként a jövő évre vonatkozóan is kiírja a testület, erről is döntöttek az ülésen. Ugyancsak kiírják a felsőoktatásban tanulók számára a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatot, a részleteket a www.onkormanyzat.heviz.hu oldal felhívásai között részletesen is tanulmányozhatják az érintettek, illetve a felhívás megjelenik az önkormányzat egyéb hírközlési felületein is.

A Tiszta Forrás népdalkör részére 230 ezer forint többlettámogatást szavazott meg a testület kulturális rendezvényeken való részvételre.

Közbeszerzési eljárás indításáról határoztak a véderdő Széchenyi utcai szakasza melletti (a Kölcsey utca és Ady Endre utca közötti) 386 m hosszú zárt rendszerû csapadékvíz elvezetés kialakítására, így az árok lefedése összeköttetést biztosíthat majd a Dobogómajorból Hévíz felé induló kerékpárúttal is.

Szó esett a Nagyparkoló felújításáról, a munkaterület átadása megtörtént, a munkálatok pedig május 15-ig befejeződnek. A napokban forgalmirend-változás is életbe lép, melyről természetesen folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt. A Széchenyi utca felújításával kapcsolatban elmondták: október 8-a hétfőig mindkét oldalon elkészül a teljes járdaszakasz a javításokkal együtt, a Közút alvállalkozója, folyamatosan halad lefelé az útszegélyezési és aszfaltozási munkálatokkal.