MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Összefoglaló a képviselő-testület februári soros üléséről

Egyesületek, önkormányzati cégek beszámolóit hallgatta meg többek között a képviselő-testület február 23-i soros ülésén.

A városvezetők előtt számolt be elmúlt évi munkájáról, eredményeiről az önkéntes tûzoltó egyesület, a Hévízi Szobakiadók Szövetsége, a polgárőr egyesület. Ez évre vonatkozó üzleti tervét nyújtotta be a testület felé a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Hévízi Televízió Nonprofit Kft., s beszámolt a Hévíz-Balaton Airport Kft. felügyelő bizottsága is a likviditás helyzetéről.

A beszámolókat a testület elfogadta, az egyesületek munkáját Papp Gábor polgármester megköszönte, kiemelve: azok minden esetben nagymértékben segítik a város előrehaladását is, példaként említette a szobakiadók szövetségének tevékenységét, melynek köszönhetően a magánszálláshelyeken jelentős vendégéjszaka növekedést tudott elkönyvelni 2016-ra vonatkozóan a város, de kiemelte a polgárőröknek a város biztonságossá tételéhez történő hozzájárulását is.

A testület elé került a soros ülésen több ingatlan megvásárlásának kérdése, ezeket az ingatlanokat a tulajdonos ajánlották fel megvételre az önkormányzatnak. Több ajánlatot, mivel azok várospolitikai szempontból nem hasznosíthatók, a testült visszautasított, egyes ingatlanok esetében azonban értékbecslés készíttetéséről döntöttek, hogy ennek alapján folytassanak esetleges későbbi tárgyalásokat.

Módosult a jármûvel várakozás rendjéről szóló helyi rendelet, melynek oka, hogy a nagyparkolóban változnak a parkolási díjak március elsejétől: az első óra itt továbbra is ingyenes, a második órától azonban óránként az eddigi 100 forint helyett 150 forintot kell fizetni.

Megvizsgálja a testület, hogy a tornacsarnok parkettázatának teljes felújítására mekkora összeget kellene fordítani. A kérdés azért került testület elé, mert a júniusi hatalmas esőzés következében keletkezett károkra a város részére jóváhagyott vis maior támogatás csak részleges felújítást tenne lehetővé, a képviselők meglátása szerint azonban szerencsésebb volna a teljes munkálatokra sort keríteni.

Az önkormányzat a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházzal konzorciumban a Hévízi-gyógytó elfolyó vizének hasznosítására pályázatot nyújtott be, melyre támogatási szerződést kötöttek 2017. február 15-én. A pályázat lényege, hogy a gyógytó elfolyó vizének lehûléskor elveszett energiát hőszivattyú segítségével visszatáplálják a kórház és fürdő épületeinek hőellátására. A beruházás eredményeként a kórház Festetics Fürdőház és az Iszapüzem fûtési költségei teljes egészében megoldhatók lesznek, kiváltva a meglévő 2 db gázkazánt.

A beruházás bruttó költségvetése 500 millió forint 100 % -os támogatás mellett, az összegből a kivitelezés megvalósításának költségei a kórházhoz, az előkészítés és szoft elemek megvalósítása az önkormányzathoz tartoznak.

 

Százezer forinttal támogatja a testület a Helikon Kórust, mindezeken túl az ülésen jóváhagyták a Széchenyi utca rekonstrukciójának koncepció tervét, melyet az önkormányzat a felújításban érintett szervekkel is megismertet. A város főutcája a tervek szerint teljes mértékben megújul, szélesebb út- és járdasávot, teljes zöldterület cserét kap, a parkolóhelyek megszûnnek (ezek kiváltásáról korábban már született döntés), szellősebb, modernebb külsőt adva az utcának. A részletekről a témában még érintett cégekkel lefolytatott tárgyalásokat követően tájékoztatja az önkormányzat a lakosságot.