MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Összefoglaló a márciusi soros testületi ülésről

Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt legutóbbi soros ülésén a képviselő-testület.

Az előterjesztések között számos helyi rendelet módosítás szerepelt, jobbára törvényi szabályozások átvezetése miatt. A módosítások közül említésre méltó a közalkalmazottak lakáscélú támogatásáról szóló rendelet változása, mely mostantól lehetővé teszi lakásfelújításra is a munkáltatói kölcsön felvételét.

A korábbi évek gyakorlatához híven idén is lesz igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban. A városházán július 20. és augusztus 23, valamint december 21. és 2016. január 3. között dolgoznak ügyeleti rendszerben a munkatársak, ezekben az időszakokban szerdánként lesz ügyfélfogadás.

Tájékoztatókat fogadtak el intézmények elmúlt évi munkájáról is a képviselők, így a Festetics mûvelődési központ, a GAMESZ, az önkéntes tûzoltó egyesület, az óvoda és az általános iskola, a sportkor, a TDM egyesület, a polgármesteri hivatal, valamint a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény 2014-es évi tevékenységéről. Beszámolt a testület előtt a Hévíz-Balaton Airport felügyelőbizottság és az Aquamarin szálloda is; utóbbi az előző évekhez képest komoly bevételi sikerről tudta tájékoztatni a képviselőket, valamint arról is beszámolt az ügyvezető, hogy 2014-ben sikerült felújítani a szálloda külső medencéjét is. Elismeréssel szóltak a hévízi piacról is a képviselők, annak üzemeltetéséről ugyancsak beszámoló segítségével kaptak képet a jelenlévők. A piaccal kapcsolatban az önkormányzat a Magyar Államnál az árusító hely területének ingyenes igénylését is kezdeményezte.

Kezdeményezi az önkormányzat a Magyar Államnál az Árpád utcában is terület igénylését, kiderült ugyanis, hogy az Árpád utcai temetőn közút nyomvonala megy végig, mely érinti a ravatalozót is. A probléma azért áll fenn, mert még a 90-es évek elején rendezetlenül hagyta az akkori városvezetés a kérdést, s a mostani tervezések során derült fény a furcsa helyzetre.  

Megvásárolta a város a nagyparkoló újságos pavilonját, melyet annak tulajdonosa nem kíván tovább mûködtetni. Az építményt a turisztikai nonprofit kft. „információs pontként” hasznosítja majd.

Döntés született a hivatal napelemes rendszere kiépítésében a közbeszerzési eljárás elindításáról. Ez évben is támogatja a város Lenner Tamás kung-fu sportolót európai verseny elindulásán, s közel egy évtized után sikerül pótolnia a városnak a Deák téri ivókút korábban letörött Zsolnay-elemeit is.

Tájékozódott a testület a GAMESZ várost érintő tavaszi munkálatainak tervéről, az eddig megtett intézkedésekről is.

A polgármester javaslatát elfogadva a képviselők döntöttek arról, hogy az Illyés-iskolában korszerû wi-fi hálózatot építenek ki, így a közelmúltban önkormányzati támogatással megvásárolt számítógépek használata teljesen zökkenőmentes lesz a diákok számára.