MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Őszi virágültetések városszerte

Hévíz zöldterületeinek fenntartója, a GAMESZ az egyik szép őszi munkafolyamatát kezdte meg a napokban.

Mostanra már gyönyörû látvány fogadja a városba érkezőt. A virágpompa titka nem más, mint a jól előkészített talaj, a használt növényfajták tulajdonságai és a gondos ápolás.

  • Az elvirágzóban lévő nyári növényeket nagyobb gyökérlabdával szedjük ki, és szállítjuk a komposzt érlelőbe. A komposztálódva, a természet körfogásában újrahasznosítva, földdé érve újra a virágágyakba kerül ki, idén a szokásosnál kissé nagyobb mennyiségben, a talaj szerkezetét is javítva – árulta el Laczkó Mária, a GAMESZ vezetője. Az ágyak, virágtartók talajának tápanyagtartalmát lassan, 6 hónap alatt oldódó, elfogyó komplex mûtrágyával növeljük, amely folyamatosan a növény igénye szerint adagolódik. A talajból fertőző kórokozók elpusztítására egy mikrobiológiai gomba készítményt permetezünk a földre ültetés előtt, amely a többi káros, tőpusztulást okozó gombát gyéríti. Palántaültetés után, a gyorsabb eredés érdekében foszfor túlsúlyos, vízben jól oldódó, gyökeresedést elősegítő mûtrágyával öntözünk be.

Laczkó Mária elmondta: az elmúlt évekhez hasonlóan a legnagyobb arányban kisvirágú, párnás növekedésû F1 hibrid árvácska sorozatot ültettek ki, az Endurio sorozatból. A fényszegény téli napokban is sokat virágzik, jóval többet, mint nagy virágú rokonai, kevésbé érzékeny a gombabetegségekre, fagy után azonnal megújul, s hamar összefüggő felületet képez.  

Az árvácska mellé az ágyakba tulipán és nárcisz hagymákat ültettek. Idén a korai, valamint az extrém hosszú virágzási időt tekintették fő tervezési célnak.

  • Reményeink szerint néhány ágyunkban nárciszok – köztük illatos fajták is - virágzanak már februárban, majd március elején a korai tulipánok.

Addig pedig gyönyörködjünk Hévíz őszi színpompájában!