MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Pályázati sikerrel kezdődik az egregyi Sportcentrum építésének első üteme

Sajtótájékoztatót tartott Papp Gábor polgármester pénteken, amelyben a város újabb pályázati sikerét jelentette be a sajtó megjelent képviselőinek.

A rendezvényen részt vett Fisli István önkormányzati képviselő, a Közoktatási- Szociális- és Sportbizottság elnöke, valamint Damina László, a Hévízi Sportkör Labdarúgó Szakosztályának vezetője.

A beszámolót Fisli István kezdte, aki elmondta, hogy az elmúlt három évben új irányt vett a hévízi sportélet, sikerült a Hévízi Sportkör körüli átláthatatlan gazdasági helyzetet rendezni, valamint számos projekt valósult meg az elmúlt évek során, többek között két mûfüves és egy multifunkcionális pálya, a gyermekek számára egy skate-gördeszka-görkorcsolya pálya, és egy senior játszótér is épült. Ezem kívül a labdarúgó centerpályát is teljesen felújították, illetve a sportcsarnokban is végeztek átalakításokat.

Fisli István azt is hangsúlyozta: örül annak, hogy azon a területen, vagyis az egregyi Hosszúföldeken fognak megvalósulni az új fejlesztések, amelyeknek önkormányzati tulajdonba kerülését egyesek kritizálták az elmúlt években.

Papp Gábor polgármester ismertette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) országos pályaépítési program megvalósítását támogató pályázata során két új futballpálya fog épülni, amely a Hosszúföldek területére tervezett többlépcsős Sportcentrum építésének első ütemeként  valósulnak majd meg. A két új élőfüves pálya egyike edzés, míg a másik verseny céljából épül, a bekerülési költségek 70 százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozza. Nem csak pályákat foglal magában az új beruházás, hanem többek között mobil lelátót, labdafogó hálót, járdát, világítást és egyéb, a sportpályákhoz szükséges eszközöket. Az elnyert támogatás több mint 140 millió forint. Az MLSZ előírása szerint az építési beruházások 2015 tavaszán kezdődnek, egészen 2016. december 31-ig bezárólag. A polgármester hangsúlyozta, hogy a sport területén az elmúlt évek során mind szakmai, mind infrastruktúra szempontjából óriási előrelépéseket tett a város.

Ezt követően Damina László, a Sportkör Labdarúgó Szakosztályának vezetője vette át a szót és elmondta, hogy az elmúlt három évben 128 főről 178 főre emelkedett a labdarúgó gyermekek száma, ami nagyon szép eredmény. Az utánpótlás nevelése érdekében az új beruházás pedig minőségi előrelépést fog jelenteni. Az előrelépés nemcsak a labdarúgó szakosztályt, hanem más csapat sportokat  - többek között a kézilabdát is – érint. 

 

 

 

Cimkék

foci