MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Példátlan fejlődés előtt Zala megye

Széles Gábor a Békemenet kapcsán visszautasította a baloldali vádakat. A zalai térséget csak akkor lehet kiemelni, ha komoly reptérbázissal rendelkezik – jelentette ki Széles Gábor nagyvállalkozó, akivel Papp Gábor, Hévíz polgármestere beszélgetett tegnap este a település Közéleti Kávéház elnevezésû rendezvényén.

Széles elmondta, pénteken kötötték meg az adásvételi szerződést a sármelléki reptér eszközállományának megvételére, s ezen a héten ki is fizetik a teljes vételárat. A nagyvállalkozó kiemelte az itteni települések összefogását, ami példátlan fejlődést hozhat a térségnek. Reményét fejezte ki, hogy a kormányzat mintamegyeként fog a térségre tekinteni, és a megyei fejlesztési terv minél előbb a kabinet elé kerül.

Széles Gábor elmesélte, hogyan vette meg a Videotont 1991-ben, hatalmas kockázat mellett. Hatezer munkása volt a cégnek, akik nem tudtak dolgozni, hiszen a vállalat felszámolás alatt állt. „Mi új stratégiát találtunk ki, és megfordítottuk a vállalat sorsát, de két-három évig iszonyatos küzdelmet folytattunk – fogalmazott a nagyvállalkozó. – Majd megindult a kibontakozás, ma már kilencezer embert foglalkoztatunk, így elmondhatom, hogy magánvállalkozóként én vagyok a legnagyobb foglalkoztató.”

Lapunk és az Echo Tv tulajdonosa röviden beszélt arról is, hogyan kapcsolódott be a politikába a rendszerváltoztatás idején, csatlakozva az MDF-hez. „Az ellenzék pillanatok alatt megtalált engem” – fogalmazott, kitérve arra, hogy három évig volt a párt országos elnökségének tagja.

Széles Gábor elmondta, a jobboldal 2002-es választási kudarca után döntött úgy, hogy saját médiacéget hoz létre, mert fel akart lépni a baloldali médiatúlsúllyal szemben. „Az évek során a Magyar Hírlap és az Echo Tv a jobboldal meghatározó zászlóshajójává vált, amit a Békemenet sikere is bizonyít” – jelentette ki a nagyvállalkozó. A Békemenetek kapcsán határozottan visszautasította azokat a baloldali vádakat, hogy a demonstráció résztvevőit buszokkal utaztatták Budapestre. Elsősorban a fővárosból és annak környékéről érkeztek a résztvevők, „a legtöbb embert éppen a liberális Budapest adta a Békemenetnek” – hangsúlyozta Széles. A nagyvállalkozó a médiafejlesztései kapcsán kiemelte a lap online fejlesztését és a külhoni magyarok megszólítását.

Forrás:Baranya Róbert -magyarhirlap.hu

Baranya Róbert