MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli ülést tartott a testület

Pályázat beadási határidő miatt rendkívüli ülést tartott ma a képviselő-testület.

A döntést egy, az Új Széchenyi Terv keretén belül önkormányzatok számára kiírt energiatakarékossági pályázat ügyében kellett meghozniuk a képviselőknek. Miután a pályázat támogatottsága száz százalékos, a testület rábólintott a beadásra. Sikeres pályázat esetén a Városháza épületét látnák el kristályos napelem modulokkal, melyek a hivatal energia felhasználását tennék hatékonyabbá.

Minden év augusztusában dönt a mindenkori testület az idegenforgalmi adó következő évi mértékéről is annak érdekében, hogy a szobakiadók, szállodák jövő évi csomagajánlataikat pontos tarifákkal tudják összeállítani. A rendkívüli ülésen ebben a témában is döntés született. Ahogyan sem 2013-ra, sem 2014-re, úgy 2015-re sem kívánt változtatni az idegenforgalmi adó mértékén a testület, annak ellenére, hogy az állami támogatásokat és a vendégéjszaka számok emelkedését figyelembe véve ez többlet bevételt hozhatna a város költségvetésben. Azonban az indoklásban elhangzott: a város gazdasági lehetőségei szerencsések, így ameddig mód van rá, nem terhelik tovább a szobakiadásban érdekelteket – hangzott el az ülésen.

A közbeszerzési eljárást végző cég javaslatára egy budapesti cég végezheti a Bibó-gimnázium energetikai korszerûsítését, a kivitelezőről ugyancsak jelen ülésen döntöttek.

A testület elé került az egregyi beruházás kapcsán a Dombföldi utcai ingatlanok felújított területekhez történő csatlakozásának ügye is. A még egységesebb utcakép kialakításának érdekében a hivatal mûszaki osztálya felmérte a mûszakilag indokolt igényeket, a testület pedig 21 millió forintot különített el a további, plusz munkálatokra.

Az érintett tulajdonosokat hamarosan egyeztetésre hívják, hiszen – mivel kivétel nélkül magántulajdonról van szó – az önkormányzatnak egyedi szerződéseket kell kötnie a felújítási, ingatlanrendezési munkákra. A rendezések között bejáró aszfaltozás, kerítés lábazat készítés, esővíz rendszerre csatlakozás szerepel többek között.

Amennyiben a szerződéskötésekre rövid időn belül sor tud kerülni, a munkákat ősz végére az önkormányzat saját forrásból elvégezteti.