MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szabadságfok

Hévíz városa emlékezett. Emlékezett a forradalmat csináló fiatalokra, az elhurcoltakra, a kivégzettekre, és világban szétszéledt magyarokra. Emlékezett a város filmmel, himnusszal, koszorúval, veretes beszédekkel, verssel, ahogy kell

És emlékezett oly módon is, hogy a nagyparkolóban hatalmas koncertsátrat vert, csodálatos ’56-os, nemzetiszín háttér előtt Demjén Ferenc adott nagyzenekaros élő koncertet.

Hogyan lehet egy rockkoncerttel emlékezni az 1956-os eseményekre?

  • 2011-et írunk, 55 év telt el az október 23-i forradalom kitörése óta. – mondja Demjén Ferenc, amint nagy sikerrel befejezte hévízi fellépését. Bár a háttérben még tapsolt a közönség, a „Kell még egy szó” utolsó sorai után, mi már a színpad mellett beszélgettünk. -  Az lenne a furcsa, ha pont rockzenével nem emlékezhetnénk.  – folytatta az énekes. - A zene a legalkalmasabb arra, hogy kifejezzük érzelmeinket, hogy tiszteletünket tegyük valakik előtt. Úgy gondolom, hogy pont október 23-a az, amikor érdemes rockzenével is ünnepelnünk, hiszen elődeink az ehhez hasonló szabadságfokokért harcoltak. Ugyan a szabadságharcot akkor vérbe fojtotta a túlerő, most azonban már élhetünk azokkal a szabadságokkal, amelyekért akkor harcoltak.

S, hogy mennyire tetszett mindez a közönségnek, nem is kérdés. Az 1000 m2-es sátor alá nem fért be mindenki, közel 4000 ember volt kíváncsi a koncertre.

  • Összegyûltünk ilyen sokan, hogy a mai estét együtt töltsük, hogy emlékezzünk, ünnepeljünk – folytatta Demjén Ferenc. - Igazán szép este volt, a hévíziek nagyon fogékonyak voltak a zenénkre, a jó hangulatra, így mi is jól éreztük magunkat!
  • Nem akartunk kihagyni egyetlen egy korosztályt sem, kicsikkel-nagyokkal együtt akartunk ünnepelni. – mondja Papp Gábor, a város polgármestere, aki szintén részt vett a koncerten. – Ezért is állítottunk össze olyan programot, amelyből mindenki választhatott kedvére valót. Bizony rendhagyó, hogy tankot és fegyvert mutatunk a gyerekeknek, de talán jobban át tudják érezni a forradalmárok hősiességét, hogy puszta kézzel szálltak szembe a lánctalpasokkal. Az, hogy rock koncertre hívtuk a város lakosságát szintén újszerû, de a lényeg, hogy ezen az estén megint sokan voltunk együtt, és így-vagy úgy, talán mindenkihez elért 1956 üzenete.

 

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

koncert