MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szabadságharcunk mártírjaira emlékeztünk

Az 1849. október 6-án kivégzett katonai vezetőkért égtek ma a gyertyák a Városháza téren.

- Mi, utódok, megértjük vértanúink szolgálatát, és megköszönjük azt. Alázatos főhajtással, méltó élettel, szabadságunk, önállóságunk kitartó védelmével - e szavakkal emlékezett az aradi vértanúkra Papp Gábor polgármester a Városháza téren tartott városi ünnepségen.

Emlékeztetett arra: sokat tanulhattunk mártírjainktól. Hitet. Alázatot. Kitartást. Küzdeni tudást. Becsületességet. Bátorságot.

- Megtanultuk, hogy az igaz ügyért akkor is ki kell állni, ha szavunk néha pusztába kiáltottnak tûnik. Megtanultuk, hogy önző, én-központú világunkban is tudni kell a közösségért kiállni, különben elveszünk. Ők azok, akik ezt megtanították nekünk, akik utat mutattak, akik példával járnak elöl. Akiktől ma is tanulhatjuk, hogyan kell, hogyan lehet kiállni magunkért, hitünkért, hazánk önállóságának megtartásáért. Köszönjük hát meg '48 hőseinek, mártírjainak ezt a példaadást, és tegyünk magunkban ígéretet arra, hogy ezt adjuk mi is örökül gyermekeinknek - mondta.

Szavait követően az Illyés-iskola diákjainak emlékező mûsora elevenítette fel a 13 tábornok halálának körülményeit, a szabadságharc megtorlását követő időszakot, a megelmlékezést pedig a szabadságharc tiszteletére emelt emlékmû előtti koszorúzás zárta.