MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szabadtéri edzőpálya épült

Szabadtéri edzőpályát adott át tegnap Papp Gábor polgármester. A Tavirózsa utcai, úgynevezett street workout pálya a saját testsúlyos edzésre ad remek lehetőséget.

A polgármester elmondta: az utóbbi időkben mind nagyobb népszerûségnek örvendő szabadidős tevékenység a sport, nemcsak a fiatalok körében, de azok esetében is, akik egészségük megőrzéséért természetes módon kívánnak tenni.

Az iskolákban a napi szintû testnevelés oktatás bevezetése ad alapot ahhoz, hogy a fiatalok  mindennapjaiba természetes módon épüljön be a rendszeres testmozgás.

Minden kutatás azt támasztja alá, hogy a leghatékonyabb edzés akár a zsírégetés, akár az izomépítés szempontjából a saját testsúlyos edzés. A street workout pontosan ezt az edzésformát népszerûsíti.

A szabadtéri pályán olyan eszközök kapnak helyet, melyek elsősorban a felsőtest, de természetesen az egész testünk izmainak hatékony formálását segítik elő, természetesen akkor, ha az eszközöket rendszeresen és a megfelelő módon használják.

  • Hévíz városvezetése számára mindig is fontos volt, a jövőben pedig szándékaink szerint még nagyobb szerepet kap az egészséges életmód alapját képező sport népszerûsítése. A néhány éve átadott focipályák, a multifunkciós pálya, a skate pálya és a senior játszótér, sőt a kisgyermekeknek felújított játszóterek több eszköze is a mozgáskoordináció fejlesztését, a fittség megtartását szolgálják. A Hosszúföldekre tervezett sportcentrum is ezt a törekvésünket segíti a jövőben, kiegészülve majd egy sport- és rekreációs központ építésével, s ezt a célt szolgálja a most kiépített street workout pálya, szabadtéri edzőpálya is, melyet a Tavirózsa utcában hozott létre az önkormányzat – jelezte a polgármester.

 

 

A szabadtéri kondiparkban 9  kondi elemet helyeztek el: multifunkciós torony, háromkarú függeszkedő, fekvőtámasz csillag, háromelemes húzódzkodó, dupla hát- és hasizom erősítő pad, párhuzamos korlát, emelkedő létra, bordásfal és kötél, valamint egy alacsony fekvőtámasz állvány kapott helyet a területen. Ezek használatát két keszthelyi fiatalember, tolnai Ferenc és Tóth Gábor mutatta be, egy-egy edzésformáról Kepli József János alpolgármester tájékoztatta az átadáson részt vevő bibós diákokat, akik közül egyébként a bemutató végére többen is kedvet kaptak az elemek kipróbálására.

A beruházás közel hatmillió forint költséggel épült.

Az önkormányzat bízik abban, hogy más településeken épült szabadtéri edzőpályákhoz hasonlóan a hévízi is rövid idő alatt nagy népszerûségre tesz szert, s nemcsak a sport-, de a közösségi élet kiváló színtere is lesz a jövőben.

 

 

Cimkék

mozgás polgármester sport streetworkout