MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szégyenkezés nélkül, kiállva a magunk igazáért

- Erős Magyarország nélkül nincs erős magyar ember sem. Közös, mély erkölcsi megújulásra van szüksége az országnak. Erre most van esélyünk; ahogy tették ezt 1848-49-ben őseink, most nekünk kell felemelni a fejünket és azt mondani, elég volt! Ha ki merünk állni a magunk igazáért, példát állítunk nem csak fiataljainknak, hanem egész Európának – e szavakkal köszöntötte Papp Gábor, Hévíz polgármestere a Városháza teret és környékét megtöltő, a sétálóutcától a polgármesterei hivatalig felvonulással érkező ünneplő tömeget a hévízi megemlékezésen.

A polgármester idézett mondatait a hazánkat érő, jobbára az új Alkotmány által kiváltott támadásokra reagálva jelentette ki, hangsúlyozva: nem hajlandó szégyenkezni amiatt, mert az Alaptörvény hivatkozik Istenre, a keresztény gyökerekre, Szent István koronájára, és ez néhány mértékadó nemzetközi média számára rettenetes dolognak számít. Kiemelte: jellemzően úgy nyilatkoznak Alkotmányunkról és támadják azt, hogy annak valós tartalmát nem is ismerik. Aki vette a fáradságot és végigolvasta, másként látja a helyzetet. Példaként egy skót lap újságírójának véleményét idézte:

-  A nyugati nemzet régóta nem hozott létre ilyen feddhetetlen kulturális és szellemi tartalmú, lenyûgöző morális értékû dokumentumot. A hagyományos értékek, a nemzeti öntudat és a szabadságtisztelet ékköve a magyar alkotmány. Aki tudja, hogy mit jelent a magyaroknak a kommunisták által kikiáltott köztársaság, aki tudja, hogy mit jelent a Szent Korona, és a Szent István óta tartó alkotmányos folytonosság, az megérti a jelentőségét. Egy erkölcseiben megtorpant, passzivitásba süllyedt Európában múlhatatlan szükségünk van ilyen lelki és szellemi megújulásra.

Az idézetet hatalmas tapssal fogadták  az ünneplők, ahogyan a polgármester záró szavait is, melyekkel a fiatal generációkkal való összefogást sürgette, a fiatalok ’48-ashoz hasonló lendületének, kitartásának példáját állítva mindenki elé.

A hévízi fiatalok a beszédet megelőző és azt követő mûsoruk során megmutatták, hogy a lendület, az erő, a lelkesedés bennük is megvan: a Hévíz Színpad növendékeinek ’48-as mûsora megrendítette, fellelkesítette, magával sodorta a közönséget, drámai erejû előadásuk betöltötte a teret, a lelket, élő közelségbe hozva 1848 dicső hónapjait, hőseit. A megrázó erejû mûsor neves előadók zenéjével, dalaival, szónoklataival egészült ki. Fellépett Veres Mónika, Szirtes Edina Mókus és zenekara, valamint Koncz Gábor színmûvész; a hévízi ünnepséget koszorúzás zárta.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

köszöntõ kultura polgármester