MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szükségünk van az idősebb generációra

Az idősek világnapjához kapcsolódóan a város szép korú polgárait köszöntötte Papp Gábor polgármester.

A sportcsarnokban terített asztallal és mûsorral várták az időseket.

  • A fiatalok azt gondolják, hogy az ő életkoruk irigylésre méltó a lehetőségekért, érzésekért, történésekért, amely a fiatal élet sajátja. Pedig a Jóisten úgy rakta össze a világot, hogy az emberi élet valamennyi szakasza tudjon örömet nyújtani. Az Önök életkora egy csodálatos emberi kor. Tele tapasztalatokkal, élményekkel, emlékekkel – mondta köszöntőjében a polgármester, aki utalt arra is: ma, a felgyorsult világunkban nehéz az időseknek alkalmazkodni, „helyet találni”.
  • Megváltozott a világ, és sokszor Önök is úgy érezhetik, hogy ez a változás sokat elvesz tőlünk. Ez így van. De mit tegyünk? Menjünk szembe a korral? Ahogy az időt sem lehet megállítani, úgy a haladást sem, és nem is szabad. És itt jön az Önök szerepe, kedves időkorúak, mert a nagymama süteményének illata felállíthatja a gyereket a számítógép elől, és kiülni nagyapával és egy üveg borral a teraszra szintén olyan élményt nyújt, amit nem tud az informatikai társadalom pótolni – hangsúlyozta. - Arra kérem Önöket, osszák meg gyerekekkel, unokákkal, hogy minden nehézség ellenére érdemes küzdeni és dolgozni, hogy az élet sokszor nem kényelmes, de ha odafigyelünk egymásra és hajlandóak vagyunk kibújni a saját kis külön világunkból, akkor mindannyian élvezni tudjuk azt. Szükségünk van az idősebb generációra, hogy életükkel, lelki, szellemi értékeikkel példát állítsanak gyermekeink elé.

Szavait követően az önkormányzat mûsorral kedveskedett a jelenlévőknek: Derzsi György színmûvész Szerelmem, Sárdy címû zenés mûsorát láthatták a meghívottak, akiket a város a mûsort követően vacsorával is megvendégelt.

 

Nézze meg galériánkat!