MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Teljes kormányzati támogatással dolgozhat Hévíz

Hagyományos újévköszöntő rendezvényét tartotta ma Hévíz.
  • Ebben az új, immár öt évre szóló megbízatásunkban továbbra is a város fejlődéséért fogunk dolgozni, hogy meg tudjuk őrizni eddig elért eredményinket, hogy kamatoztatni tudjuk adottságainkat, és Hévízt olyan módon feleltessük meg a jövő kihívásainak, hogy közben az otthonunk maradhasson. Egy olyan város, ahol szívesen élünk, ahol reményteli lehet családot alapítani, vállalkozást indítani, a mindennapokat és az ünnepeket is megélni – fogalmazott Papp Gábor polgármester Hévíz mai, újév köszöntő ünnepségén a városházán.

A hagyományos évkezdő rendezvényt megtisztelte jelenlétével L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Manninger Jenő kormánypárti országgyûlési képviselő, dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a térség polgármesterei, szálloda- és cégvezetői, az egyházak képviselői.

A polgármester újévi köszöntőjében az elmúlt önkormányzati ciklus eredményeiről is szólt, kiemelve a hévízi társadalmi konzultációk fontosságát, valamint a reptér üzemeltetésének átvételét, a város közlekedési koncepciója átalakításának megkezdését, valamint azokat az előrelépéseket, melyeket Hévíz a kulturális élet területén tett. Utóbbiak között kiemelte a hangversenyzongora beszerzését, az Árpád-kori templom felújítását, a Hévíz folyóirat országos ismertségének megalapozását, a város könnyûzenei programjait.

  • Az elkövetkező években Hévízt fel kell készítenünk arra, hogy Európa gyógyturisztikai- és rehabilitációs központja lehessen. Ez azonban ismét egy olyan célkitûzés, amely túllépi a város határait, akárcsak a turisztikai szerepünk megerősödése, vagy a légiközlekedés lehetőségének megteremtése: nem megy egyedül. A hévízi turizmus nem csak városgazdasági érdek, hanem a térség fejlődésének és gazdasági stabilitásának is alapköve. Az ebből származott bevételeink pedig nem csak városunkat, hanem országunkat is építi. A hagyományosnak mondható németajkú vendégkör mellett nagy erőkkel dolgoztunk a keleti és északi piacokon is. Sikerrel nyitottunk az orosz, a kínai és a skandináv országokból érkező vendégek irányában. Ez a folyamat a következő években is folytatódni fog, és emellett az idei évben egy komoly szakmai kihívásnak is meg kell felelnünk. Meghívást kaptunk a 2013-as évben testvérvárosunkká vált egyiptomi Sarm al-Seikhtől, miszerint a magyar kormány támogatásával gyógy-turisztikai szakértői delegációt várnak Hévízről – jelezte.

A polgármester rámutatott: ahogy az országos politikában látni, úgy helyi szinten is érezhető, hogy az eredmények és sikerek miatt a politikai ellenfelek tehetetlenségükben sokszor alantas, a pártállami időket idéző eszközökhöz folyamodnak.

  • De el kell, hogy szomorítsam őket: mert nemhogy megtörni nem tudják elhivatottságunkat, hanem további összefogásra és tenni akarásra sarkallnak támadásaik. Ugyanakkor határozottan állítom, hogy Hévíz közéletében nincs helyük az örökös feljelentgetőknek, illetve azoknak, akik bosszúvágyból próbálják rontani egy város és egy városvezetés jó hírét – hangsúlyozta.

A város eredményeit azonban a jelek szerint azok, akik valódban döntéshozók, a legmesszebbmenőkig elismerik és jegyzik, ez derült ki L. Simon László köszöntőjéből is. A miniszterhelyettes méltatta Hévíz turizmusban elért kimagasló eredményeit, illetve biztosította a várost az Orbán-kormány maximális odafigyeléséről és támogatásáról.

A beszédeket a hagyományos pezsgős koccintás zárta, a közönséget a fogadás során Kristop Pavel zongoramûvész, a párizsi nemzetközi zongoraverseny első díjazottjának mûsora kápráztatta el.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

polgármester