MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Több mint fotóalbum – új képeskönyv jelent meg Hévízről

Több mint fotóalbum – így jellemezte a Hévízről készített új képeskönyvet Papp Gábor polgármester annak sajtó nyilvános bemutatóján.

Elöljáróban elmondta: a város önkormányzata 2016 végén döntött úgy, hogy a városról új fotóalbumot készíttet, melynek segítségével Hévíz hangulatából, múltjából, jelenéből átfogó, igényes képet adhat át.

A várost bemutató képalbum korábban is létezett már, több kiadást ért meg, évente közel ezer darabot ajándékozott el az önkormányzat a város vendégeinek.

  • Miután azonban Hévíz számos változáson ment át az évek során, szerettük volna ezeket a változásokat is bemutatni, illetve törekedtünk arra, hogy új szemléletmóddal, új szövegezéssel készülő könyvet tehessünk az olvasó elé.

Úgy vélem, törekvésünket siker koronázta. A kiadvány rendkívül gazdag képanyagában Hévíz meghökkentően új, izgalmas arca tárul fel előttünk, a képekhez fûződő leírások pedig igazán friss szemlélettel és finom humortól sem mentesen mutatják be városunkat és annak életét - mondta.

A fotók Seres Péter zalaegerszegi fotóriporter munkáját dicsérik, aki egy éven kísérte figyelemmel a város életét. Képei egyszerûek, letisztultak, mégis izgalmas aspektusból mutatják be a várost.

  • Olyan részletekre is szerettem volna felhívni a figyelmet, amelyek még az itt élők számára is talán meghökkentően újak tudnak lenni. Úgy vélem, ezt sikerült megvalósítani, de a városról készült légi felvételek is sok újat tudnak mutatni mindenki számára – jelezte a fotóriporter. Szálinger Balázs József Attila-díjas költő pedig egyedi látásmóddal megírt, sokszor saját élményen alapuló szövegeit tette a fotók mellé, melyeknek köszönhetően egy valóban sajátos kiadvány jöhetett létre.

Szálinger Balázs a könyv szerkesztésére hívta fel a figyelmet. Ahogy fogalmazott: a kiadvány témái sajátosan kapcsolódnak egymáshoz, a fotós asszociációit is tükrözve, olyan, vibráló szerkesztés biztosítva ezáltal, amely megkapja az olvasó figyelmét és folyamatosan ébren is tartja azt.

A könyv segítségével Hévíz valódi arca mutatkozik meg, a hol lüktető, pezsgő, hol csendes, szelíd településé, természeti, építészeti, kulturális örökségével, csodáival.

A kiadvány a keszthelyi Ziegler nyomdában készült 2000 példányban, a szövegeket angol, orosz, német és kínai nyelvre fordíttattuk le. A könyvből az önkormányzat a helyi, városi és iskolai könyvtárakat is megajándékozza. A kiadvány a hévízi Hét Vezér Könyvesboltban is megvásárolható 5500 forintos áron.