MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Toplistán a hévízi múzeum

Remek eredménnyel zárta a tavalyi évet a Hévízi Muzeális Gyûjtemény. A nemrégiben elkészült országos közgyûjteményi toplistán a 16. helyen végzett, a zalai múzeumok közül kevesen büszkélkedhetnek hasonló sikerrel.

Köztudott, hogy ma a múzeumoknak nehéz a dolga akkor, amikor látogató számot szeretnének növelni, s igencsak komoly erőfeszítéseket kell tenniük annak érdekében, hogy olyan vonzó kiállításokkal lepjék meg a közönséget, mely méltán kap aztán részükről figyelmet.

A Hévízi Muzeális Gyûjteménynek ez sikerült. Az elmúlt esztendőben több nívós tárlatot állítottak össze a múzeum munkatársai Hermann Katalin megbízott vezető irányításával, köztük a Mindszenty-kiállítást, vagy a Nagyváradi Négyek kiállítása, a Herendy-tárlat vagy az üvegmûvészek hévízi bemutatója.

A szakmai törekvéseket a közönség is elismerte, a múzeum 2013-ban 97 ezer látogatót vonzott, s olyan közgyûjteményeket utasított maga mögé, mint a Pannonhalmi Főapátság, a sárospataki Rákóczi Múzeum vagy a visegrádi Mátyás Király Múzeum.

A közgyûjtemények látogatottságának statisztikáját az Emberi Erőforrások Minisztériuma tette közzé.