MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Túlmutat a sporton

Hévíz vezető partnerségével, Zalaegerszeg, valamint a horvátországi Kapronca és Csazma együttmûködésével valósul meg az a határon átnyúló projekt, melynek célja a települések fiatal sportolói közötti együttmûködés megalapozása.

A Sport over borders program keretében már több alkalommal vettek részt közös sporteseményeken, edzőtáborokon a horvát és magyar fiatalok, a legutóbbi, kézilabda edzőtábort Hévízen tartották.

Kepli József János, Hévíz alpolgármestere, a projekt koordinátora elmondta: a közös pályázat alkalmat teremt arra, hogy a fiatalok egymás jó edzési- és sport gyakorlatait megismerjék, átvegyék, saját településükön hasznosítsák. Mindezeken jóval túlmutat azonban, hogy a program lehetőséget ad egymás kulturális és turisztikai értékeinek megismerésére.

  • Hazánk polgárainak szívesen és rendszeresen választott úticélja Horvátország, célunk, hogy megmutassuk: a horvátok számára is érdekes és izgalmas lehet egy-egy magyarországi település, így Hévíz és annak környéke is. Jó lehetőséget látok abban, hogy a sportkapcsolatokon keresztül az idegenforgalmi együttmûködéseket is fejleszthetjük. Öröm számomra, hogy a horvát partnerekkel folyamatosan aktív és korrekt kapcsolatot ápolunk, ennek egyik kézzelfogható eredménye például a városunkban mûködő HEBI közösségi kerékpáros rendszer, mely horvát-magyar projekt keretében valósult meg.

Az alpolgármester úgy fogalmazott: a pályázatban részt vevő Zalaegerszeg ugyancsak kiemelten fontos Hévíz számára, hiszen a megyeszékhelyen várható fejlesztések sport, a turizmus területén kapcsolódási lehetőségeket jelentenek a két város között.