MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ülést tartott a testület

Elismerően szólt több egyesület, így a TDM egyesület, az önkéntes tûzoltók, az alsópáhoki polgárőr egyesület és Hévízi Szobakiadók Szövetsége munkájáról is Papp Gábor polgármester a képviselő-testület soros ülésén.

Az említett szervezetek az elmúlt évi munkájukról számoltak be a képviselők előtt, így került sor tevékenységük értékelésére.

Tájékoztatót ismertek meg a képviselők az E-ügyintézés hivatalbeli elindulásáról, mely az ügyfelek hivatallal történő kapcsolattartását is egyszerûbbé teszi az ügyfélkapu megnyitásának lehetőségével.

Rendelet módosításnak köszönhetően egyszerûbbé vált azoknak az ügyfelek a szemétszállítási díj rendezése (illetve mentesülése a fizetés alól), akik nem életvitelszerûen élnek a városban. A közszolgáltatás igénybe vétele alól eddig az kapott felmentést, aki vízfogyasztás számlájával és a társasházi felügyelő igazolásával tudta bizonyítani, hogy nem állandó lakosként él Hévízen. Miután a rendelet így nem életszerû,a testület az alábbi módosítást fogadta el: önálló vízfogyasztásmérővel nem rendelkező társasházi ingatlan alrészletben, közös képviselő hiányában a közszolgáltatási díjfizetésre kötelezett kezdeményezésére a polgármesteri hivatal szemle keretében rögzíti a vízfogyasztásmérő állását. A szemlét egy év múlva meg kell ismételni, megállapítani a vízfogyasztás hiányát, így szünetelési kérelem jogosságát és ezt követően kerülhet sor az erre vonatkozó igazolásnak a Közszolgáltató számára kiadására, a szünetelés érvényesítésére. A szünetelés addig áll fenn, amíg az évenkénti vízfogyasztásmérő ellenőrzés igazolja a vízfogyasztás hiányát, lakóépület lakatlanságát. E vízfogyasztásmérő ellenőrzési eljárás hivatalból nem folytatható le, csak az ügyfél kérelmére, amennyiben az ügyfél nem kezdeményezi vagy nem mûködik közre az ellenőrzésben a szünetelése megszûnik és erről a Közszolgáltató értesítésre kerül. 

Áttekintette és elfogadta a támogatást kapott szervezetek forrás felhasználásokról szóló beszámolóit a testület, és felülvizsgálták a szelektív hulladékgyûjtés rendszerét. Utóbbival kapcsolatban elfogadták, hogy a szolgáltatónál kezdeményezik a nagyparkolói és a Tavirózsa utcai szelektív gyûjtőszigetek megszüntetését, illetve megvizsgálják, hogy a létesítendő hulladékudvar helyszínéül a GAMESZ Zrínyi utcai telephelye alkalmas-e. A testület vizsgálja a szelektív gyûjtőszigetek rendje ellenőrzésének lehetőségeit is.

Meghatározták az óvodák nyári leállásának időpontjait. A leállás a Sugár utcai és a Zrínyi utcai oviban nem ugyanabban az időpontban történik, azok a szülők tehát, akik nem tudják megoldani gyermekük nyári felügyeletét, nem kell, hogy aggódjanak a kisgyermek folyamatos ellátása miatt. A Sugár utcában jálius 23-tól augusztus 24-ig, a Zrínyi utcaiban június 18-tól július 20-ig lesz leállás.