MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Uniós szabadságjogokról Romániában

Az Illyés-iskola diákjai és az önkormányzat képviselői Romániában jártak a közelmúltban.

Mit jelentenek neked az EU szabadságjogai? Erre a kérdésre keresi az ifjú, általános iskolások diákok között a választ az az uniós, projekt, melyben a Hétfa Kutatóintézet koordinálásával Hévíz városa is részt vesz.

A témával kapcsolatban az önkormányzat korábban fotó-, montázs- és fotómanipuláció versenyt hirdetett meg, melynek résztvevői, illetve a legjobb alkotások beküldői részt vehettek és vehetnek a szabadságjogokat a projektben részt vevő országokban megvitató találkozókon.

A hévízi Illyés-iskola tanuló közül hét diák és kísérő tanára, a polgármesteri hivatal projektért felelős munkatársa Fisli István képviselő, az oktatási bizottság elnöke vezetésével a közelmúltban Romániában, Csíkszeredán tartott konferencián osztrák és román társaikkal elemezték az uniós szabadságjogok témáját. Olyan kérdéseket feszegettek, mint hogyan tanuljunk meg élni az EU által biztosított szabadságokkal, hogy valósul meg a fiatal vállalkozók támogatása az EU-ban, vagy a gyakorlatban miként valósulnak meg az uniós szabadságjogok. A csíkszeredai konferencián túl a küldöttség látogatást tett Korondon, a Csíki Sör Manufaktúrában, a parajdi sóbányánál, és jártak a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál is, így megismerkedhettek Erdély jellegzetes tájaival, emlékeivel is.

A pályázat megvalósítását, az ezzel kapcsolatos utazási és egyéb költségeket teljes mértékben az unió támogatja, a találkozó következő állomása az ausztriai Kismartonban lesz.