MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
Hévízi „Halas” Napok

Projekt címe: VP6-19.2.1.-42-9-21 kódszámú felhívás "Válaszd a hazait!" - rendezvénysorozat a helyi termékek népszerûsítéséért keretében Hévízi „Halas” Napok 

Kedvezményezett neve: Hévíz Város Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 8380 Hévíz Kossuth Lajos utca 1.

Ügyfél-azonosító: 1005212499

 

A projekt leírása:

A rendezvény célja a Zalai értékek népszerûsítése, a helyi termelők bemutatkozása, zalai termelésből származó élelmiszerek, termékek bemutatása, kóstoltatása és vására a Kis-Balaton vízgyûjtő területén felelehető hal flóra felhasználásával, népszerûsítésével.

A „Balatoni hal” tenyésztése kizárólag a Balaton vízgyûjtő területén történhet. A balatoni halgazdaságok már az 1920-as évektől kezdve nagy gondot fordítottak a Balaton két, gazdasági szempontból legjelentősebb hala, a fogassüllő és a ponty tudatos halgazdálkodással történő szaporítására.

A „Balatoni hal” földrajzi jelzés körébe tartozó fogassüllő húsa hófehér, sovány, szálkátlan és ízletes, alacsony zsír- és magas fehérjetartalmú. A „Balatoni hal” fogassüllő húsának különleges minősége annak köszönhető, hogy a Balaton vízgyûjtő területén nagy arányban megtalálhatók az őshonos, fehér húsú táplálékhalak (küsz, dévérkeszeg és garda).

A rendezvény ideje alatt kiállítók sokasága a portékáit kínálja, köztük a zalai kézmûvesség remekeit, őstermelők által, házilag előállított ínyencségeket.

Olyan minőségi termékekkel foglakozó árusokat hívunk meg, amelyek portékáikkal ténylegesen a zalai térséghez kapcsolódnak.

A gyerekek ügyességi játékokon vehetnek részt, bekapcsolódhatnak az ingyenes foglalkozásokba, és számos egyéb szórakoztató játék várja őket.

 

Támogatás összege: 8 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás mértéke: 100 %

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.10. 01

 

.