MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Belga és flamand érdeklődés a hévízi reptér irányában

A Magyar-Flamand Vegyes Bizottság 2018 február 20-án Brüsszelben tartott, logisztikai és nemzetközi szállítmányozási szakértői ülésére kapott meghívást a Hévíz-Balaton Airport képviseletében Benkő Attila ügyvezető igazgató, és Kepli József János alpolgármester.

A szakmai konferenciának központi témája volt a légi közlekedés és szállítmányozás összekötése a közúti és vasúti logisztikai lehetőségekkel. A szakhivatalok vezetői, a megjelent szakértők és logisztikai cégek képviselői mindannyian egyetértettek abban, hogy a nagyvárosok repterei mellett kiemelt figyelmet kapnak majd azon repülőterek és alternatív útvonalak, melyek közvetlen és gyors elérhetőséget biztosítanak termelő-megrendelő és átvevő-végfelhasználó között. A Hévíz-Balaton reptér irányába kiemelt érdeklődést mutattak a belga és flamand üzletemberek, akik számára szállítmányozási szempontból Magyarország megkerülhetetlen partner.

  • Ennek kapcsán a Hévíz-Balaton Airport kész beszállni a szállítmányozási üzletágba, mely nem idegen a cég tevékenységétől, hiszen a logisztikai iparág egyik vezető német üzletágának képviselője, a DHL bázisként már használta a sármelléki légi kikötőt - fogalmazott Benkő Attila igazgató.

A konferencia utáni egyeztetéseken a Zalaegerszegen épülő jármûipari tesztpálya és kapcsolódó ipari parki fejlesztéseknél szakértőként közremûködő, a bizottsági ülésen elnöklő Firbás Györgyel közösen folytattak tárgyalásokat Hévíz képviselői.

  • A megyeszékhely fejlesztései, a reptér közelsége és Hévíz város turisztikai gazdasági ereje komoly potenciált jelent a térség után érdeklődő külföldi cégek képviselői számára. Ezen transz- és multinacionális vállalatok a befektetési és üzleti döntéseik során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan környezet fogadja őket, ahol a szolgáltatások színvonala megfelel a nyugat-európai elvárásoknak. Hévíz ebben is partner szeretne lenni, legyen szó a turizmust érintő logisztikai kérdésekről, nemzetközi konferenciák szervezéséről, vagy akár az iparágban dolgozók üdültetéséről, egészségügyi rehabilitációjáról – jelezte Kepli József János alpolgármester.

Az egynapos brüsszeli tartózkodás során a hévízi delegáció megbeszélést folytatott Urbányi Péterrel, a Magyar Fejlesztési Központ munkatársával, aki a turisztikai külügyi képviseletet látta el évekig a belga fővárosban. A megbeszélést további egyeztetések követik majd, annak érdekében, hogy a tradicionálisan erős belga kiutazó turizmus hazánk irányába ne csak a fővárosba vagy a balatoni fesztiválok idejére koncentrálódjon – tudtuk meg az alpolgármestertől.