MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Csendesek és környezetkímélők a Zalaispa Hévízen is bevetett új gépei

Új gépjármûvek beszerzésével, a környezetvédelmi szempontokat a lehető legteljesebben figyelembe véve gazdagította gépjármû parkját a közelmúltban a Zalaispa társulás. A gépeket elsősorban Hévízen állítják munkába.

Az új jármûveket ma Bali József, a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulás vezérigazgatója és Papp Gábor polgármester mutatta be a sajtó képviselőinek.

  • A ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulás abból a célból alakult, hogy a társult önkormányzatok egyre magasabb környezetvédelmi célok betartását szolgáló hulladékgazdálkodási feladataihoz az infrastrukturális fejlesztéseket megvalósítsa. Ehhez kapcsolódóan Hévíz városában és a környező településeken cégünk látja el 2013. január 1-től a közszolgáltatási feladatokat – fogalmazott Bali József. Felhívta a figyelmet arra: Hévíz helyszíne egy egész évben mûködő európai színvonalú egészségturisztikai attrakciónak, amely városüzemelési szempontból is különös kihívás elé állítja az önkormányzatot. Ennek a színvonalnak a megtartásához járul hozzá a társulás legutóbbi saját költségvetéséből megvalósított beruházása, melynek keretében mintegy bruttó 114 millió forintos beszerzéssel vásárolt 2 db nagyteljesítményû Mercedes-Benz alvázra szerelt Variopress tömörítő-lapos nagyteljesítményû hulladékgyûjtő gépjármûvet, amely EURO-6-os környezetvédelmi előírásoknak megfelelő motorral szerelt, továbbá megfelel a csendes üzemû kategória előírásoknak. Ezen kívül mintegy bruttó 37 millió forinttért szerzett be a társulás egy terepes kisméretû hulladékgyûjtő gépjármûvet is, amely elsősorban a turisztikai települések nehezen megközelíthető helyeinek hulladékgyûjtésében vállal szerepet. Jelen bemutató célja a két nagyteljesítményû gépjármû Hévíz város nagyközönségével történő megismertetése.

Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a város környezetének védelmére részben a gyógy-tó védelme, részben a turisztikai központi szerepe miatt. Ezért is fogadták örömmel a társulás legújabb beruházását, hiszen a jármûvek tulajdonságai kiválóan alkalmazkodnak a hévízi körülményekhez, környezet- és zajvédelmi előírásokhoz is.

Mint mondta: annak is örül, hogy a Zalaispa nemcsak bemutatta, de rövid időre a legkisebbek: az óvodások rendelkezésére is bocsátotta a „kukásautókat”. A hévízi óvoda ugyanis a Zöld Óvoda cím birtokosa, pedagógiai nevelésének középpontjában áll a környezettudatosság, a környezeti nevelés, így különösen fontos, hogy a kicsit a bemutató által gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek a sezrvezett módon történő hulladékgyûjtés fontosságáról.

Az ovisok tetszését láthatóan nagyon is elnyerték az impozáns méretû jármûvek, kiváltképp, hogy a társulás vezetője minden érdeklődő kérdésükre is választolt, sőt a gépeket belülről is alaposan szemügyre vehették.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

ovoda Zalaispa