MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Erősítik a pfungstadti testvérvárosi kapcsolatokat

A kultúra, az oktatás, a sport és a turizmus területén tervez további együttmûködést Hévíz és legrégebbi testvértelepülése, a németországi Pfungstadt, s a tervek közt szerepel a Hévíz-Balaton Airport és Frankfurt közötti kapcsolat erősítése is.

Minderről sajtótájékoztatón számoltak be a városvezetők annak apropóján, hogy április utolsó napjaiban Patrich Koch, Pfungstadt polgármestere és Reinhard Ahlheim, a 37 fős városi parlament és az ottani testvérvárosi egyesület elnöke Hévízre látogatott.

 

- 2010 óta a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetünk a külkapcsolatokra, igyekszünk valódi tartalommal megtölteni azokat a német, orosz, horvát, kínai és egyiptomi testvérvárosok esetében is – bocsátotta előre Papp Gábor polgármester. – Terveink szerint a pfungstadti és a Bibó-gimnázium között cserekapcsolatot alakítunk ki, s együttmûködünk a turizmus területén is, célunk ugyanis, hogy megerősítsük pozícióinkat a frankfurti régióban, ezzel is elősegítve a város és a Hévíz-Balaton Airport fejlődését. Ebből Hévízen mindenki profitálni tud majd: a szobakiadók, a szállodák és a kereskedők is.

 

 

- Számunkra fontos, hogy a barátságot és a partnervárosi kapcsolatot ápoljuk – fogalmazott Patrich Koch, Pfungstadt tavaly beiktatott polgármestere, akinek első hivatalos külföldi útja Hévízre vezetett. - Határozott célunk, hogy ez a testvérvárosi együttmûködés ne csak a politika szintjén, hanem a helyi lakosok között is mûködjön, ezért kölcsönösen részt veszünk majd egymás rendezvényein, Hévíznek sajtómegjelenést biztosítunk és reklámot az itteni magas színvonalú gyógyászatnak.

 

A két település jövőre ünnepli a testvérvárosi kapcsolat megkötésének 10. évfordulóját, amit mindkét városban számon tartanak: a polgármesterek már most megkezdték a programok előkészítését. Mint Reinhard Althein elmondta, Pfungstadt 2015-ben népes delegációval érkezik Hévíz város napjára, felvonultatva a Frankfurt környéki település zenei és kulináris kínálatát. Bemutatják majd például a sörfőzés hagyományát, ami esetükben 170 éves múltra tekint vissza. Szeptember közepén pedig a hévízi delegációt várják a város és a templom felszentelésének ünnepére Németországba.

 

 

A német delegáció három napot tölt a városban. Már részt vett a Bibó-gimnáziumban egy német órán, feltérképezte Hévízt, a fejlesztéseket és a város környékét is, ma pedig a programsorozat első napján megismerkedik a boldog békeidők Hévízével.

 

Varga Lívia

Cimkék

Pfungstadt