MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fiatal vagy, míg befogadod a szépség hírnökeit

Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte Hévíz 60 év feletti lakóit az önkormányzat.

A sportcsarnokot megtelt az alkalomra érkező hévízi szépkorúakkal, akiket a város Szulák Andrea énekes mûsorával és finom vacsorával fogadott.

A vendégeket Papp Gábor polgármester köszöntötte.

- Amikor ezt a napot világnappá jelölték ki, a becslések szerint a világban 600 millió hatvan év feletti ember élt. Az akkor készült becslések szerint ez a szám 2025-re megkétszereződhet. Fontos volt tehát felhívni a figyelmet az idősekre, az ő társadalomban elfoglalt helyükre, szerepükre. S arra, hogy ez a világ velük kezdődött. És munkájuk érdemes a követésre, a tovább építésre, az elismerésre és a példára - hangsúlyozta ünnepi beszédében Papp Gábor. Úgy fogalmazott: az idősek összekötő kapocs múlt és jövő között, hiszen az idősek értékteremtő munkáján múlik, mit őrzünk meg magunknak és mit adunk tovább gyermekeinknek.

„Olyan fiatal vagy, mint a reményeid, olyan öreg, mint a kétségeid. Olyan fiatal, mint az önbizalmad, olyan öreg, mint a félelmed. Fiatal, mint a hited, öreg, mint a csüggedésed. Fiatal vagy, amíg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság, az ember, a Föld, a végtelenség hírnökeit.” - idézte Albert Schweitzer szavait a polgármester, hozzátéve: maradjanak  befogadónak, maradjanak fiatalnak Hévíz szép korúi.