MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Gazdasági bástyává kívánnak válni

Hévíz Európa egyik legnagyobb gyógy-turisztikai és rehabilitációs központja lehet.

 A most kezdődő önkormányzati ciklus legfontosabb feladata Hévízt a térség gazdasági bástyájává, és lakói számára egy szerethető, élhető várossá tenni, komoly részt vállalva hazánk gazdaságának fellendülésében, mondta polgármesteri programismertetőjében Papp Gábor.

Tegnap este tartotta alakuló ülését a hévízi önkormányzat, a képviselő-testület 8 naprendi pontot tárgyalt. Az ülésen elsőként dr. Farkas Sándor, a helyi választási bizottság elnöke szólt a választásokról, leszögezve: minden rendben és törvényesen zajlott.

Ezt követően az önkormányzatba bekerült hat képviselő - Naszádos Antal (független), Gelencsér János (Fidesz-KDNP), Fisli István (Fidesz-KDNP), Kepli József János  (Fidesz-KDNP), dr. Gelencsér Anita (Fidesz-KDNP) és Lázár László Géza (független) –, majd Papp Gábor (Fidesz-KDNP) is esküt tett.

Az újraválasztott városvezető programismertetőjében elmondta: négy éve Hévíz elindult a fejlődés útján, s most a hévíziek felhatalmazást adtak a folytatásra.

- Ez az önkormányzati ciklus ismét komoly fordulópont lehet városunk életében. Polgármesterként fontos célom, hogy kihasználva az unió és a kormányzat adta pályázati lehetőségeket, felkészítsük a várost arra, hogy Európa egyik legnagyobb gyógy-turisztikai és rehabilitációs központja lehessen.

Ezt követően megalakultak a bizottságok. A pénzügyi, turisztikai és városfejlesztési bizottság elnökének Gelencsér Jánost választották, a jogi-, ügyrendi, szociális bizottságot Dr. Gelencsér Anita vezeti, az oktatási, kulturális és sport bizottság elnöke pedig Fisli István lett. A testület titkos szavazással két alpolgármestert választott. Kepli József János főállásban, dr. Lukács Ferenc pedig társadalmi megbízatással látja el feladatát.

Utolsó napirendi pontként a képviselők havi bruttó 448 ezer 727 forintban állapították meg Papp Gábor illetményét, aki emellett 67 ezer 309 forint költségtérítést kap. Kepli József János illetménye bruttó 403 ezer 854 forint 60 ezer 578 forint költségtérítéssel, míg dr. Lukács Ferenc bruttó 170 ezer forintos tiszteletdíjért látja el feladatait, amihez 25 ezer 500 forint költségtérítés jár.

Forrás:Varga Lívia-Zalai Hírlap

 

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

alpolgármester képviselõk polgármester testületi ulés