MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz az Európai Tavak Szövetségének rendezvényén

Az olaszországi Iseoban vett részt városunk a szövetség meghívására és rendezésében tartott vásáron és projekt megbeszélésen.

A két napos turisztikai bemutatón több ezer vendég fordult meg. A rendezvényen a partnerség minden tagjai képviseltette magát. Így harminc olasz város, illetve tizenkét európai ország: Anglia, Írország, Macedónia, Szlovénia, Ausztria, Svájc, Franciaország, Írország, Németország, Magyarország, Spanyolország és Portugália.

A projekt megbeszélésen bemutatkozott három új tag – a francia, a görög és a portugál – is. A jelenleg már futó projektekről – melyek közül háromban Hévíz is részt vesz – történt egyeztetésen túl az egyéb, így gazdasági, idegenforgalmi, kulturális, társadalmi és környezeti fejlődés, fenntarthatóság – témakörökben elérhető témakörökben a nemzetközi pályázatok lehetőségeiről és előkészítéséről esett szó.

Hévíz városát az önkormányzat részéről Papp Gábor polgármester képviselte, míg a turisztikai bemutatókat a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai koordinálták.

Hévíz két éve fejezte ki az olasz fél megkeresésére csatlakozási szándékát az Európai Tavak Szövetséghez, az elmúlt év őszén írta alá a két fél az erről szóló együttmûködési nyilatkozatot Iseoban.