MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kálvária épül, megújul a Festetics-sétány

Kálvária kialakításáról, a Festetics-sétány megújításáról, a térfigyelő kamerarendszer bővítéséről és szociális témákról szólt mai sajtótájékoztatóján Papp Gábor polgármester.

Bejelentette: a közelmúltban nyert pályázatot az önkormányzat Kultúrbarangolás Hévízen címmel. A bruttó 128 millió forintos támogatás segítségével megvalósulhat a régóta tervezett kálvária az egregyi városrészben.
A Kálvária alsó részén fedett pihenőhely, kerékpár és autóparkoló kialakítása, parkosítás is történik;valamint hangsúlyt helyeznek az interaktív bemutatási formákra.
A Világörökségi helyszínek fejlesztését célzó GINOP-pályázat keretében újítja meg a város a Festetics-sétányt, melyre bruttó 100.225.572 forint támogatást kapott az önkormányzat. A munkák várhatóan márciusban kezdődnek. A felújítás régóta meglévő hiányosságokat old meg, a meglévő nyílt árok zárttá tételével és a járda átalakításával széles sétány alakul ki, mely kapcsolódik a gyógykórház sétányához is.
A sétány arculata a „Boldog békeidők” hangulatát kívánja megidézni, a városban tervezett egységes burkolatok, utcaburkolatok, illetve kandeláberek megépítésével és zöldfelületi megjelenésével.
A sétány fejlesztésével élménnyé válik a világörökség területhez tartozó Hévízi -tó megközelítése. A szabadtéri attrakciós elemek telepítése révén a fürdőzés előtti és utáni szabadidő minőségi eltöltése válik lehetővé a turisták számára. A 21. századi turisztikai trendeknek megfelelően kidolgozott kiállítási tematika és alkalmazott eszközei a pihenést és a szellemi feltöltődést szolgálja. A kiállítási témajavaslat teljes vertikumában bemutatja a Hévízi-tó páratlan gyógyászati adottságait, a gyógyvíz jellemzőit, illetve a környező láp-és mocsárvilág sajátos élővilágát. A gyermekeket szabadtéri múzeumpedagógiai elemek segítségével ösztönözzük a játékos tanulás élményében való részvételre.
A polgármester szólt arról is, hogy a város vonzerejét jelentő közbiztonság erősítését célozza a kamerarendszer további fejlesztése. Ennek első ütemeként a közeljövőben nettó 72 millió forint értékben 27 helyszínen, 37 kamerát szerelnek fel. Minden városba vezető úton rendszámfelismerő rendszer kap helyet, minden frekventált közösségi téren mozgatható, infravetős kamerák kerülnek ki.
Tizenhárom kérelmezőnek juttattak a téli rezsicsökkentés keretében tûzifát, melynek házhoz juttatásában az önkormányzat saját költségen segített. Felsőoktatási ösztöndíj pályázat keretében 27 hévízi fiatal kapott fejenként ötezer forintos önkormányzati támogatást, melyet az állam havonta 5 ezer forinttal egészít ki - hangzott el a tájékoztatón.